Oprirea si stationarea microbuzelor si autobuzelor interzisa pe strada Crisan

Primaria Slatina  a decis să interzică accesul, oprirea şi staţionarea microbuzelor şi autobuzelor destinate transportului de persoane pe strada Crişan, pe ambele sensuri, pe tronsonul cuprins între străzile Primăverii şi Cireaşov.

Decizia va afecta trei operatori privaţi de transport în comun care îşi desfăşoară activitatea în zonă şi exceptează autobuzele de călători ale Loctrans, operatorul de transport în comun al municipalităţii.
Şoferii care, totuşi, se vor încumeta să intre pe această stradă, în ciuda deciziei primăriei, se pot alege cu amenzi usturătoare de la poliţiştii locali. Motivele pentru luarea acestei decizii sunt expuse într-un referat al Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat, ataşat la un proiect de hotărâre care a fost aprobat de legislativul local. Se au în vedere următoarele: distrugerea constantă a scuarurilor care delimitează spaţiul verde amplasat între cele două sensuri de circulaţie pe strada Crişan; îngreunarea traficului pe segmentul respectiv, din cauza microbuzelor ce transportă călători şi care staţionează şi circulă pe segmentul de drum menţionat, faptul că strada Crişan este o arteră importantă de legătură, intens circulată, ce face legătura între oraş şi platforma industrială.

Crişan, stradă pentru camioane

În schimb, consilierii locali au aprobat, la începutul anului, un proiect de hotărâre prin care strada Crişan a fost introdusă pe lista drumurilor publice din Slatina care pot fi folosite de către vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone. Este voba de tronsonul de la intersecţia cu strada Cireaşov până la intersecţia cu strada Textilistului. Pe acest tronson nu aveau voie maşinile de tonaj, însă acest lucru a afectat societăţile care au puncte de lucru pe strada Crişan. Reprezentanţii societăţilor au solicitat municipalităţii să ridice această restricţie deoarece, fiind într-o zonă industrială, au nevoie de aprovizionare cu autovehicule de peste 3,5 tone. Nu mai puţin de 12 societăţi comerciale din Slatina au trimis o adresă primăriei.
 „La noi sosesc camioane atât din ţară cât şi din străinătate care sunt oprite şi amendate de organele de poliţie pentru nerespectarea semnelor de circulaţie privind tonajul. Societăţile industriale din zona Crişan sunt astfel discriminate privind aprovizionarea, respectiv desfacerea produselor pe întreaga perioadă a zilei, camioanele sosind şi plecând după propriul program. Vă rugăm să clarificaţi această situaţie, permiţând circulaţia liberă, indiferent de greutate, pe strada Crişan, de la strada Cireaşov la Piaţa Zahana”, se arăta într-o adresă a unei firme slătinene.
Pentru ridicarea restricţiei de circulaţie a maşinilor de tonaj, pe strada Crişan, şi-au dat acordul şi reprezentanţii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Slatina.

Niciun comentariu: