Fratele lui Bercea Mondial cercetat pentru inselaciune

Vasile Anghel, zis Amar, nimeni altul decât fratele afaceristului Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a fost „vizitat”, ieri dimineaţă, de oamenii legii.
 
Poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, împreună cu mascaţii de la Serviciile de Protecţie şi Intervenţie Rapidă din Dolj şi Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au fost cei care au efectuat nu mai puţin de cinci percheziţii în oraşul natal al celor doi, Drăgăneşti-Olt.
 Oamenii legii au destructurat grupul infracţional din care făcea parte şi Amar, suspectat de fapte de înşelăciune şi fals. Membrii grupului sunt suspectaţi că au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj, pe care le-au investit cu formulă executorie. „Poliţiştii au identificat şi condus la sediul poliţiei trei membri ai grupării, pentru audieri. Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că suspecţii, prin folosirea de documente false (n.r. - facturi, contracte, devize de plată), au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj, pe care le-au investit cu formulă executorie. Astfel, în baza hotărârilor au fost demarate procedurile de executare silită, dispunându-se poprirea conturilor instituţiilor păgubite, până în acest moment (n.r. – ieri după-amiază) fiind identificate şase primării din judeţul Dolj”, spun surse din rândul anchetatorilor. În timpul audierilor, cei trei suspecţi, inclusiv Vasile Anghel, au acuzat stări de rău. Ei au fost duşi sub escortă la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite. Doar Amar a rămas internat la unitatea spitalicească  în urma tuturor analizelor la care a fost supus, pe numele celorlalţi doi fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Aflaţi în arestul poliţiei, în cursul acestei zile cei doi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea mai multor infracţiuni de fals şi înşelăciune.

Niciun comentariu: