Amenajarea Clubului nautic Slatina, din nou tergiversata

Realizarea unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte de investiţii din municipiul Slatina - capitala judeţului Olt, este tergiversată din nou.

Reprezentanţii primăriei au declarat, joi – 8 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă special desfăşurată din cauza problemelor iscate de pe urma acestei lucrări, că vor acţiona în instanţă proiectantul lucrării de amenajare a Clubului Nautic, proiect evaluat la 34 milioane lei.
De asemenea, a fost anunţată scoaterea la licitaţie pentru a treia oară în acest an a proiectului în cauză, de data aceasta cu un alt proiectant. Diriguitorii Primăriei municipiului Slatina se pare că s-au săturat de modul de lucru al proiectantului unuia dintre cele mai aşteptate investiţii de pe raza urbei şi chiar din judeţ, respectiv amenajarea unui Club Nautic de cinci stele în zona actualei „plaje a Oltului” de la intrarea în Slatina dinspre Craiova.
Astfel, după două licitaţii organizate în acest an unde nu s-a prezentat nimeni - deşi suma în cauză este una deloc de neglijat 34 milioane lei fonduri europene, reprezentanţii primăriei şi-au dat seama de unde vine „ghinionul”. Proiectul a fost unul subevaluat şi a bătut la ochi, alungând orice potenţial client. „Nu credeam că se va ajunge aici: am pierdut foarte mult timp din cauza unui proiectant în care am avut încredere.
Amenajarea Clubului Nautic este un proiect pe care l-am evaluat la 3,4 milioane lei cu TVA, bani provenind de la Uniunea Europeană. Am depus proiectul în anul 2009 şi am reuşit să semnăm contractul de finanţare abia în 2011 din cauza birocraţiei de neocolit. Mai trebuia doar ca, după licitaţia din acest an, să aveam lucrarea gata în cursul anului viitor. Din păcate, proiectantul lucrării – SC Hidrodesign Bucureşti – a înşelat aşteptările noastre şi pe cele ale slătinenilor. Proiectantul în cauză a subevaluat lucrarea, venind cu preţuri incredibil de mici care au ridicat mari semne de întrebare pentru eventualele firme interesate de lucrare. Drept urmare, am decis să rupem colaborarea cu această firmă pe care, dealtfel, am acţionat-o şi în instanţă deoarece nu a vrut să accepte rezilierea amiabilă a contractului. În plus, noi vom cere în instanţă şi ridicarea dreptului de proiectare a acestei firme pentru ca ea să dispară cu astfel de maniere de lucru”, a declarat viceprimarul Minel Prina.
Facilităţi de top Municipalitatea a remis deja o adresă către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice în care a explicat problema Clubului Nautic şi a înştiinţat instituţia de reluarea procedurilor de licitare a lucrării până la finele acestui an. Deasemenea, primăria a înaintat un document şi la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia în care a solicitat aprobarea unui act adiţional pentru prelungirea cheltuielilor de derulare a demersurilor de licitare a proiectului Clubul Nautic va fi construit la intrarea în Slatina dinspre Craiova, lângă podul peste râul Olt. Proiectul prevede amenajarea unui debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cu 9 culoare a 1.000 metri, n.a.), iar vechea piscină să fie înlocuită cu una dotată cu sistem de reciclare şi clorinare a apei. De asemenea, mai sunt preconizate a apărea la faţa locului: duşuri solare, vestiare noi, grupuri sanitare.
În plus, se vor construi anexe noi ce vor cuprinde terenuri de sport pentru: minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, o pistă asfaltată pentru biciclete şi o suprafaţă pentru rolleri, 150 locuri parcare, spaţii pentru fitness şi SPA. Clubul Nautic – principalul pol de atracţie al Slatinei Investiţia ce urmează a fi realizată pe locul unde se află acum plaja şi piscina Oltul are în vedere reabilitarea şi extinderea zonei. Se va acţiona pe 10 hectare de teren, aflate acum în paragină, precum şi pe alte 15 hectare luciu de apă.
Autorităţile locale estimează că amenajarea Clubului Nautic va duce la crearea a circa 150 de noi locuri de muncă stabile. Odată terminată lucrarea se va avea în vedere şi scoaterea la licitaţie a unui teren în zonă pentru amenajarea de spaţii de cazare şi alimentaţie publică. Reprezentanţii primăriei au preconizat că, după ce-a de-a treia licitaţie ce va avea loc până la finele acestui an, lucrările vor demara în primăvara anului viitor pentru a fi terminate în maximum 20 de luni. Odată finalizat proiectul, autorităţile au declarat că se aşteaptă ca noul Club Nautic de la Slatina să fie vizitat de mii de clienţi anual din zona de sud a ţării datorită facilităţilor oferite. Clubul nautic ar urma să fie funcţional pe tot parcursul anului.

Niciun comentariu: