Vom avea un poet la Primaria Slatina?

Mai întâi a apărut peste noapte un candidat pentru Consiliul Judeţean Olt, candidat din partea Partidului Verde care purta acelaşi nume cu actualul preşedinte al CJ-ului, Paul Stănescu. Pentru aceleaşi alegeri locale din 10 iunie a adus în atenţia slătinenilor, în premieră, o platformă electorală în versuri, realizată de candidatul independent la fotoliul de primar, Valeriu Matei. Fostul viceprimar al municipiului Slatina s-a decis să candideze împotriva celui care la acea dată a fost şeful său, Darius Vâlcov. Acum cei doi sunt contracandidaţi şi se luptă pentru acelaşi post.
Platformă electorală în versuri
La începutul acestei săptămâni cutiile poştale ale slătinenilor au fost asaltate de zeci de fluturaşi electorali prin care Valeriu Matei îşi promovează candidatura la fotoliul de primar al municipiului Slatina, cu sloganul „Un independent pentru independenţa dumneavoastră”. Pe verso, fluturaşul electoral are imprimat o poezie cu patru strofe a câte patru versuri, în care candidatul subliniază, uneori cu un limbaj argotic, că reprezintă o alternativă pentru cei dezamăgiţi de partide şi va avea grijă de avutul public şi de cetăţeni. „Singur împotriva lor/ Matei - spaima hoţilor/ Cei ce fură ne-ncetat/ Din avutul de la stat./ Fraţilor, să vă treziţi!/ Să mergeţi să-i pedepsiţi!/ Nu puteţi decât prin vot/ Să le-o daţi o dată-n bot!/ Un independent rebel/ Îi va scoate la apel,/ Va opri ne-ntârziat/ Jaful banului prădat./ Dacă partide nu vrei,/ Mergi, votează-l pe Matei!/ E justiţiar ca tine/ Şi sigur îţi va fi bine./”, scrie în materialul electoral al candidatului Valeriu Matei.
„Justiţiarul” Matei nu a fost dintotdeauna aşa cum se descrie acum, acesta a cochetat cu politica în trecut trecând rând pe rând pe la PRM după care la PDL, partid pe listele căruia a fost ales consilier judeţean şi care l-a susţinut în funcţia de şef al Direcţiei Agricole Judeţene în perioada 2009-2010. În 2010, în urma unor neînţelegeri cu conducerea PDL Olt de la momentul respectiv, a plecat din partid şi a început să fie simpatizant al PSD iar la începutul anului 2012 s-a distanţat şi de această formaţiune. Acum candidează pentru fotoliul de primar al municipiului Slatina, ca independent, şi tot ca independent candidează pentru un mandat de consilier judeţean. La Slatina, panourile de afişaj electoral nu sunt ocupate în întregime, iar în restul oraşului cele mai multe materiale publicitare electorale îi înfăţişează pe candidaţii USL la fotoliul de primar al municipiului Slatina şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Darius Vâlcov şi Paul Stănescu. Afişe, dar puţine şi numai la panourile de afişaj, mai au candidaţii la Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt ai UNPR, PDL, PRM, PP-DD, PP-LC, Partidului Verde şi UPSC. Candidatul UNPR la Primăria Slatina, Emil Albotă, încearcă să se facă cunoscut prin discuţii directe cu electoratul, dar şi prin pliante electorale şi calendare.
Până în prezent, cel mai promovat candidat, atât din punct de vedere al cantităţii dar şi calităţii materialelor, este cel al USL, Darius Vâlcov, fost primar al muncipiului Slatina până la finale lunii martie 2012, când a plecat din PDL şi a trecut la PSD, renunţând la mandat. El a fost ales în 2008 cu peste 80% din voturi şi potrivit sondajelor făcute de partidele parlamentare, Vâlcov este pe primul loc în preferinţele electoratului. Darius Vâlcov este promovat prin panouri publicitare, afişe, materiale de presă, un volum distribuit gratuit ce conţine peste 50 de pagini ce arată schimbările din Slatina în timpul mandatelor sale şi obiectivele pentru un nou mandat. Din punct de vedere al campaniei reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Olt au declarat că sunt mulţumiţi de faptul că până la această dată nu au fost înregistrate incidente majore. 

Niciun comentariu: