Două milioane de euro pentru un cartier din Slatina

Dacă în urmă cu câteva luni cartierul slătinean Nicolae Iorga arăta ca după bombardament, acum se pare că în sfârşit soarele a răsărit şi pe străzile din acea zonă.
Două milioane de euro de la Uniunea Europeană vor fi investiţi în infrastructură după ce Primăria Slatina a inclus această zonă în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Aşa cum a promis în urmă cu patru ani, la începutul celui de-al doilea mandat, Darius Valcov va moderniza toate cartierele oraşului. Aşadar locuitorii cartierului Nicolae Iorga vor spune acum adio străzilor inundate, gropilor neasfaltate şi bordurilor sparte. Locatarii din zona Nicolae Iorga vor avea în scurt timp un cartier nou.
Lucrările de modernizare au intrat în linie dreaptă, iar muncitorii au amenajat deja primele alei pavate. Locatarii au văzut cum arată celelalte cartiere ale Slatinei şi au mare încredere că şi cartierul lor va arăta la fel în cel mai scurt timp. Aceştia aşteaptă cu nerăbdare să vadă schimbările din cartierul lor cu blocuri rehabilitate, spaţii verzi, parcări, alei, banci noi şi spaţii verzi. Modernizarea Cartierului Nicolae Iorga este unul din cele 13 proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, iniţiat de Primăria Slatina, cu fonduri europene. Valoarea investiţiei care constă în înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, refacerea străzilor, trotuarelor şi spaţiilor verzi se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

Niciun comentariu: