Tinerii escroci din Scorniceşti, în arest pentru 29 de zile

O parte dintre membrii grupului infracţional specializat în înşelăciuni pe internet, săltaţi, acum o săptămână, de mascaţi şi procurorii DIICOT Olt, au fost arestaţi preventiv.
Este vorba de patru dintre cei nouă hackeri, printre aceştia aflându-se şi cei doi tineri din oraşul Scorniceşti. Magistraţii de la Tribunalul Olt au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Daniel George Ionică, Ionuţ Florin Căruntu, Ionuţ Remus Mihalcea şi Ion Moşoaia.
Potrivit judecătorului Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al instanţei de judecată oltene, cei patru inculpaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraude informatice şi înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave. Pentru aceste fapte ei riscă să stea după gratii până la 20 de ani. Cei doi olteni, împreună cu alţi cinci argeşeni şi doi prahoveni, au postat pe un site peste 1.000 de anunţuri de vânzare, fictive, ale unor piese auto, care, în realitate, nu erau deţinute de către aceştia, iar pentru comiterea înşelăciunilor s-au folosit de diverse societăţi de curierat din România, prin intermediul cărora expediau diverse bunuri, care nu corespundeau solicitărilor clienţilor.
„În loc de produsele pe care clienţii le comandaseră, aceştia au găsit în pachete flori, pietre, piese auto uzate. Aşadar, cei înşelaţi plăteau contravaloarea coletului când îl primeau, iar la deschiderea pachetului aveau parte de surprize, care mai de care mai neplăcute”, au spus anchetatorii, imediat după ce escrocii au fost prinşi. Astfel, membrii grupării infracţionale, în perioada 2011 – 2012, au înşelat peste 500 de persoane, cu sume cuprinse între 150 – 1.800 lei, fiind stabilit un prejudiciu de aproximativ 250.000 lei.

Niciun comentariu: