Schimbări la conducerea Prefecturii Olt

Actualul prefect interimar al Oltului, Leonid Moisiu, a fost schimbat, ieri, din funcţie, cel care a făcut noua numire fiind Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administraţie. Aceeaşi soartă a avut-o şi subprefectul de Olt Jenel Copilău, care a trebuit la rândul său să părăsească fotoliul pe care-l deţinea.
Astfel, Prefectura Olt, condusă până zilele trecute de Leonid Moisiu, în calitate de prefect, şi Jenel Copilău, subprefect, are, de ieri, o nouă echipă. Locul lui Moisiu a fost luat, de Eugen Ionică, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare Olt. Acesta a fost propus de reprezentanţii PNL, iar PSD a fost cel care l-a numit, în funcţia de subprefect, pe Virgil Delureanu, fost director în cadrul Consiliului Judeţean Olt, care l-a înlocuit pe Jenel Copilău. Într-un cadru festiv, dar în acelaşi timp şi cu o încărcătură emoţională, aceştia au depus jurământul, cu mâna pe Biblie, în prezenţa lui Ioan Ciugulea, vicepreşedintele CJ Olt, dar şi a mai multor directori de instituţii deconcentrate.

Proaspăt numit în funcţie, prefectul de Olt Eugen Ionică şi-a luat primele angajamente faţă de cetăţenii acestui judeţ: „În primul rând, vreau să respect litera legii, iar alegerile locale de luna viitoare doresc să se desfăşoare în bune condiţii, iar pentru asta am nevoie de sprijinul tuturor şi sper într-o bună colaborare cu toţi directorii de instituţii din Olt, dar şi reprezentanţii acestora”. În completarea acestuia, reprezentantul Guvernului României venit la Slatina a declarat că Oltul este un judeţ cu multe comune, care necesită o bună desfăşurare şi colaborare între structurile locale şi judeţene, mai ales pe timpul campaniei electorale şi a alegerilor locale. „Sunt convins că prefectul şi subprefectul de Olt, împreună cu structurile administraţiilor publice locale îşi vor îndeplini, în bune condiţii, atribuţiile pe care le au”, a adăugat Victor Paul Dobre.

Niciun comentariu: