Jandarm bătut de rromi, la Potcoava

Scandal în plină stradă, zilele trecute, în faţa unei cofetării din centrul oraşului Potcoava. Protagonişti au fost mai mulţi cetăţeni de etnie rromă, dar şi un jandarm care a fost chemat, împreună cu poliţiştii din localitate, să intervină în forţă pentru a aplana conflictul.

În fapt, un cetăţean din Potcoava, în timp ce se afla la o cofetărie din oraş, în urma unui conflict spontan, a fost lovit de către un tânăr de 28 ani, din aceeaşi localitate. De aici şi până în momentul în care a izbucnit un scandal în toată regula. În faţa localului, se aflau trei cetăţeni de etnie rromă, care se pare că aveau ceva de împărţit cu cei doi indivizi, care se luaseră la ceartă mai devreme. Ţiganii aveau asupra lor mai multe uluci rupte dintr-un gard, cu care ar fi vrut să-i lovească pe cei doi cetăţeni din Potcoava, care tocmai ieşiseră din cofetărie. La faţa locului a fost neapărat nevoie de intervenţia unui patrule formate din poliţişti din oraş, dar şi din subofiţeri de la Jandarmeria Olt.
Printre jandarmii chemaţi să calmeze spiritele s-a aflat şi plutonierul adjutant Ştefan Mămularu, de 45 ani, angajat la Ordine Publică, în cadrul Gărzii de Jandarmi Potcoava. Pe când încerca, împreună cu ceilalţi oameni ai legii, să aplaneze conflictul, acesta s-a pomenit, din spusele căpitanului Constantin Staicu, în spatele său a apărut un grup alcătuit din 30 – 40 de persoane. Atât jandarmul, cât şi ceilalţi colegi aflaţi cu el în patrula care a intervenit să îi calmeze pe scandalagii, au fost împinşi de către cetăţenii de etnie rromă spre mijlocul drumului. Subofiţerul Mămularu a fost cel care a avut cel mai mult de suferit. Omul legii, spun reprezentanţii Poliţiei Olt, a fost doborât la pământ şi lovit cu pietre, pumni şi picioare. Cei care au dat în el au fost Marius Miuţescu, de 22 ani, din oraşul argeşean Costeşti, Codruţ Miuţescu, de 27 ani, din oraşul Potcoava, şi Istrate Miuţescu, de 44 ani, din comuna argeşeană Bradu.
Însă, rudele acestora îi apără pe cei acuzaţi că l-ar fi bătut pe jandarm şi spun că aceştia sunt nevinovaţi: „Nu au nicio vină, nu ştim de ce i-au reţinut. Sunt acuzaţi că l-au bătut pe gardianul acesta, dar nu este aşa. Era băut jandarmul, i-a dat vreo 50 de bulane în cap unuia dintre ei, de i s-a umflat. Le-au dat şi ei vreo palmă, două, peste umăr. Dar, de. Noi niciodată nu avem dreptate, dar Jandarmeria are tot timpul”. Subofiţerul de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt nu a suferit leziuni traumatice grave, dar s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Plutonierul adjutant Ştefan Mămularu nu a necesitat internarea, însă s-a prezentat la Serviciul Judeţean de medicină Legală Olt, în vederea examinării şi emiterii certificatului medico-legal.
Pe 1 mai, magistraţii de la Judecătoria Slatina au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile împotriva agresorilor, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj. Deşi apărătorii lor au formulat recurs, pentru ca aceştia să fie cercetaţi în libertate, dosarul lor aflându-se ieri pe masa magistraţilor de la Tribunalul Olt, instanţa de judecată l-a respins, bătăuşii aflându-se în prezent în arestul Poliţiei. Pentru fapta comisă, aceştia riscă să stea după gratii până la şase ani.

Niciun comentariu: