Încep probele propriu-zise ale Olimpiadei Liceelor

Nici în acest an, competiţia cu caracter educativ, artistic şi sportiv, care îi angrenează pe toţi elevii de la cele nouă licee din municipiul Slatina să participe la mai multe probe, nu a fost uitată de către reprezentanţii administraţiei publice locale.
Aşadar, de astăzi, se dă startul la cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Liceelor, care se va încheia pe 26 mai 2012, cu un spectacol grandios ce va avea loc pe platoul din faţa Palatului de Justiţie Slatina. În concluzie, timp de o lună, liceenii slătineni se vor întrece pe ei însăşi, pentru a demonstra că ei sunt cei mai buni.
Fiind o manifestare unică în ţară, Primăria şi Consiliul Local Slatina a alocat pentru desfăşurarea ei în cât mai bune condiţii suma de 500.000 de lei. Premiile acordate vor fi următoarele – 9.000 de lei/liceu pentru proba de abilităţi practice, locul I - dotări la alegere în valoare de 35.000 de lei, locul II - dotări 20.000 lei, locul III - dotări 15.000 lei, locul IV- dotări 10.000 lei, locurile V – IX - premiu de participare de 3.000 lei/liceu şi 1.500 lei liceului cu cea mai bună galerie.
Deschiderea oficială a Olimpiadei Liceelor a fost făcută, duminica trecută, de municipalitate prin concertul organizat lângă Fântâna Speranţei din Slatina, pe scenă evoluând Bodo şi trupa Proconsul. Ţinând cont că în acest sfârşit de săptămână debutează probele propriu-zise ale competiţiei, elevii unităţilor de învăţământ liceale vor fi protagoniştii probelor sportive de volei, tenis de câmp, baschet masculin, handbal feminin, fotbal şi tenis de masă. Bineînţeles că liceenii vor fi supuşi şi unor probe teoretice. Sâmbătă, proba de fizică-chimie se va desfăşura la Colegiul Tehnic Metalurgic, iar duminică proba de infromatică se va desfăşura la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina. Anul trecut, unitatea de învăţământ care a câştigat competiţia Olimpiada Liceelor a fost Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina.

Niciun comentariu: