Capusele nu ne dau pace!

Vacanţa de 1 Mai a fost prilej de maximă bucurie pentru numeroşi olteni care, profitând şi de vremea foarte frumoasă au luat cu asalt locurile de agrement pentru un „grătar la iarbă verde”.
Dincolo de aceste bucurii au existat însă şi mici neplăceri ascunse în iarbă: căpuşele. Astfel, pentru mai mulţi olteni petrecerea în aer liber s-a terminat la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judeţean (SJU) Olt unde aceştia s-au prezentat după ce au constatat că au fost muşcaţi de insecte. „În ultima săptămână, numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care s-au prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a ajuns la 34”, a declarat Gabriela Gogiu, purtător cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Olt.
Mediatizarea mai intensă a riscului de îmbolnăvire în urma muşcăturii de căpuşe, din ultima vreme, a făcut să crească gradul de informare în rândul cetăţenilor, iar aceasta să ducă, implicit, la prezentarea unui număr mai mare de persoane muşcate de căpuşe la spital. Nu putem vorbi însă despre căpuşe mai mult sau mai puţin periculoase ori mai numeroase în acest an comparativ cu alţii.
Este adevărat însă că muşcătura de căpuşă poate avea repercusiuni asupra stării de sănătate a „gazdei”, de aceea, autorităţile menţin apelul către persoanele care constată că au fost muşcate de a se prezenta la medic pentru eliminarea, în mod corespunzător, a insectelor din piele. De ieri, reprezentanţii Primăriei Slatina au demarat acţiunile de dezinsecţie a spaţiilor verzi de pe domeniile publice.

Niciun comentariu: