Elena si Mandinga doar locul 12 la Eurovision 2012

Olteanca Elena Ionescu, împreună cu băieţii de la trupa Mandinga, a avut o prestaţie bună la finala Eurovision Song Contest 2012, desfăşurată, sâmbătă seara, pe scena Crystal Hall din Baku, Azerbaijdan.
in nefericire, piesa interpretată de caracaleancă, „Zaleilah”, al cărui compozitor este cunoscutul manelist Costi Ioniţă, nu a reuşit să urce România prea sus în clasament, ocupând la finalul show-ului doar poziţia a 12-a,14 ţări acordându-ne, în total, 71 de puncte obţinute. Mai bine clasat a fost Pasha Parfeny, împreună cu dansatoarele sale. El a reprezentat Moldova cu piesa „Lăutar” şi a primit 81 de puncte din partea a 17 ţări. Astfel, acesta s-a clasat pe locul 11.

Aşa cum ne-am obişnuit deja şi în acest an votarea în cadrul concursului muzical european a avut la bază raţiuni geopolitice. Artiştii români au adunat 71 de puncte, cu cele 12 puncte primite de la Moldova, Spania – 10 puncte, Grecia şi Italia – câte şapte puncte, Azerbaidjan şi Israel – câte şase puncte, Irlanda – cinci puncte, Turcia şi Portugalia – câte patru puncte, Belgia şi Cipru – câte trei puncte, Franţa – două puncte, Danemarca şi Rusia – câte un punct. Membrii trupei Mandinga au declarat, după finala Eurovision, că a fost o competiţie strânsă şi mai dificilă decât se aşteptau. „În ciuda semnelor de la casele de pariuri, din presa de specialitate, de pe internet, am ajuns pe un onorabil loc 12 din 26 de ţări participante în finala competiţiei. Mulţumim mult celor care au crezut în Mandinga şi ne-au susţinut în cel mai important concurs muzical european”, a declarat cântăreaţa Elena la finalul show-ului.
Este păcat de caracaleanca noastră că nu s-a clasat mult mai sus, aşa cum şi-ar fi dorit, dar cei care au ales această melodie pentru a reprezenta România la Eurovision ar fi trebuit să se gândească la faptul că show-ul coregrafic al celor de la Mandinga ar fi trebuit să fie mult mai spectaculos. La modul în care a cântat şi la spectacolul pe care l-a făcut pe scenă, dar şi al interpretării piesei live, noi tindem să credem că olteanca Elena Ionescu şi băieţii din trupă nu aveau cum să câştige acest concurs de rang înalt. Întradevăr, piesa lor „Zaleilah” este un hit, dar Mandinga poate face un real spectacol în cluburi, pe Arena Naţională din Bucureşti sau pe stadioanele din municipiile Caracal şi Slatina.
Însă, marea câştigătoare a Eurovision-ului din acest an a fost reprezentanta Suediei, Loreen, cu piesa „Euphoria”. Tânăra, născută la Stockholm în 1983, din părinţi marocani, a avut un moment extrem de reuşit în finală, piesa ei adunând 372 de puncte. Locul al doilea a fost ocupat de băbuţele de la Buranovskiye Babushki din Rusia cu piesa „Party for everybody”, care a adunat 259 de puncte, iar locul al treilea de Željko Joksimović din Serbia cu piesa „Nije Ljubav Stvar”, care a adunat 214 puncte. Cu victoria din anul 2012, Suedia are cinci victorii la Eurovision Song Contest. Cea de-a 58-a ediţie a concursului muzical european va avea loc anul viitor în Stockholm, Suedia, semifinalele desfăşurându-se pe 14 şi 16 mai, finala urmând să aibă loc pe 18 mai 2013.
 

Niciun comentariu: