624 de candidaţi se luptă pentru cele 112 mandate de primar în Olt

În maxim două săptămâni electoratul este aşteptat la urne pentru a-şi alege primarul, preşedintele Consiliului Juţeţean, dar şi consilierii judeţeni şi cei locali.
Dacă în anii trecuţi lupta pentru alegerile locale era mult mai acerbă, acum lucrurile se pare că au luat o altă întorsătură. Numărul total al candidaţilor pentru mandatele de primar, preşedinte de consiliu judeţean şi consilier local este mult mai mic comparativ cu anul 2008, mai mic cu 1.000. Conform celor spuse de directorul Cancelariei prefectului judeţului Olt, Dan Stoichicescu, numărul total de candidaţi la alegerile locale în judeţ este 10.769, localitatea cu cei mai mulţi candidaţi fiind municipiul Slatina (222 de candidaţi, dintre care 10 pentru fotoliul de primar), iar cel mai mic număr de candidaţi este în comuna Baldovineşti (32, dintre care trei pentru primar).
Pentru fotoliile celor 112 mandate de primar au intrat în lupta electorală 624 de candidaţi, iar pentru mandatele de consilier judeţean şi consilier local sunt înscrişi mai mult de 10.000 de candidaţi. Deşi nimeni nu se mai aştepta ca democrat-liberalii să poată convinge pe cineva să candideze din partea acestei formaţiuni politice proaspăt ieşit de la guvernare, ei bine tocmai PDL a reuşit să completeze toate listele pentru alegerile din 10 iunie cu candidaţi pentru consiliile locale. Nici UNPR nu a rămas mai prejos şi a reuşit să-şi completeze listele în 108 localităţi. Surprinzător sau nu USL are liste complete de candidaţi în doar 46 de localităţi, PSD are liste complete în 66 de localităţi, PNL în 64 de localităţi, PP-DD în 104 localităţi şi PRM în 93 de localităţi. Explicaţia pentru acest fenomen este greu de înţeles, cert este că din câte se pare chiar dacă nu se mai află la guvernare PDL are în continuare putere de convingere la Olt.    

 

Niciun comentariu: