Slătinenii s-au înghesuit să se angajeze la Dedeman

Ediţia din acest an a bursei generale a locurilor de muncă le-a adus oltenilor sute de posturi. Cei mai mulţi s-au înghesuit să se angajeze la compania băcăuană de retail Dedeman, care va inaugura anul acesta un magazin în Slatina.
Organizată în Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la sediul agenţiei de ocupare a forţei de muncă din Caracal, bursa din acest an a venit în întâmpinarea şomerilor din judeţul Olt cu peste 400 de locuri de muncă din domenii variate. Posturile aduse de cei peste 50 de angajatori s-au adresat în mare parte persoanelor cu studii medii sau fără calificare, dar şi cei cu studii superioare au avut de unde alege. Principalele meserii pentru care s-au luptat sutele de şomeri prezenţi la cele două locaţii au fost: inginer mecanic, director vânzări, inginer telecomunicaţii, consilier financiar, asistent inginer agronom, inginer automatist, redactor, economist, confecţioner asamblor articole textile, tehnician mecanic, operator roboţi industriali, contabil, vânzător, şofer, casier, agent securitate, paznic, îngrijitori clădiri, agent casier încasator, stivuitorist, barman, bucătar, muncitori necalificaţi.
„Bursa de adresează tuturor categoriilor de şomeri, care au oportunitatea de a-şi găsi locurile de muncă pe care le doresc prin discuţii directe cu angajatorii. Cred că bursa va fi un succes, mă bucură faptul că atât angajatorii cât şi şomerii olteni s-au arătat interesaţi de acest eveniment. Este îmbucurător, mai presus de toate, că participă foarte mulţi tineri”, a precizat Marian Cristinel Cîrloganu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

O treime din posturi, oferite de Dedeman

În timp ce unele standuri nu au fost deloc interesante pentru participanţii la eveniment, cum ar fi cele care ofereau locuri de muncă în textile-confecţii ori panificaţie-brutărie, în faţa altora s-au format cozi. Mulţi dintre cei prezenţi la bursă au venit special pentru a depune un CV la Dedeman, compania care a avut oferta cea mai diversificată şi cea mai semnificativă ca număr de locuri de muncă oferite.

„Mă interesează un post de şofer la Dedeman. Am toate categoriile, singura problemă ar fi vârsta, mă tem că nu mă vor angaja pentru că am peste 50 de ani, dar voi încerca totuşi”, spune un şomer din Slatina.

Tot pentru unul dintre cele 150 de posturi vacante la Dedeman a venit şi Laura Marin: „Am experienţă ca lucrător comercial şi mi-aş dori foarte mult să mă angajez la Dedeman. Este o campanie mare şi cred că şi salariul este foarte bun”.

Reprezentanţii companiei la bursa de la Casa de Cultură a Sindicatelor nu s-au arătat surprinşi de numărul mare de candidaţi

„Ne aşteptam să primi multe CV-uri, de fiecare dată când participăm la astfel de evenimente suntem asaltaţi. În mai puţin de o oră am primit peste 500 de CV-uri, am epuizat formularele tip de aplicare pe care le pregătisem pentru bursă”, a explicat specialistul în resurse umane al companiei.

Niciun comentariu: