Primarul orasului Corabia nu mai candideaza pentru un nou mandat

Edilul oraşului Corabia a anunţat că-şi retrage candidatura la un nou mandat din motive personale şi că-l va susţine la alegerile locale pe candidatul PSD, Iulică Oane.
 
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la sediul Primăriei Corabia, edilul Teodor Barbu a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat, dar îl va susţine pe candidatul PSD la fotoliul de primar, Iulică Oane. După alegerile locale, Barbu a spus că se retrage din viaţa politică. Edilul a motivat decizia retragerii candidaturii din partea PDL din motive personale, de sănătate. Acesta a afirmat că Iulică Oane, candidatul PSD, este cea mai potrivită alegere pentru ca proiectele pe care le-a demarat în acest mandat să continue.


În cadrul conferinţei de presă, edilul Corabiei a prezentat principalele realizări, considerând că şi-a făcut datoria faţă de cei care i-au acordat votul în urmă cu patru ani.

„Voi susţine candidatul PSD, pe listele căruia am ajuns primar”

„Eu zic că mi-am făcut datoria pentru acest oraş, dar vreau să mă retrag. Îmi retrag candidatura de la funcţia de primar al oraşului Corabia. A fost o decizie grea, pe care am luat-o împreună cu familia. Sunt aproape mulţumit de ce am reuşit să fac pentru acest oraş, dar se putea şi mai mult. Mă refer la investiţii privind înfrumuseţarea oraşului, pentru care nu am găsit bani. Am preluat de la fostul primar un credit la care plătim în jur de 18 miliarde lei vechi anual, care are scadenţa peste 17 ani. Mă retrag din motive personale, nu există nimic altceva, doar motive de sănătate. Am speranţa că acest oraş, ori cu mine, ori fără mine, se va schimba în bine, va fi altfel, prin proiectele demarate de mine”, a declarat primarul.

Acesta a spus că după alegerile locale, la care îl va susţine pe candidatul PSD, Iulică Oane, se va retrage din politică: „Mă retrag cu fruntea sus, mi-am făcut datoria, încă nu se văd schimbările, dar în cel mult un an oraşul va arăta altfel. Sper ca cel care va veni după mine va duce la capăt proiectele mele. Ca să duc până la capăt acest mandat pe care l-am câştigat în anul 2008 candidând pe listele PSD, acum voi susţine candidatul PSD, inginerul Iulică Oane, la Primăria Corabia, pentru că este inginer ca şi mine, ştie ce are de făcut şi ar fi păcat ca acest oraş să apuce pe mâinile altcuiva. Cred că este fair-play din partea mea să ajut PSD să-şi pună primar la Corabia, fiindcă eu mă retrag”.

„Mi-am făcut datoria faţă de oraş”

Teodor Barbu a precizat că printre realizările sale, cea mai importantă este aducerea gazelor în localitate, dar nu neglijează nici investitorii atraşi pe meleagurile corăbiene.

„Am atras investitorii străini şi români, care construiesc în Portul Corabia 49 de silozuri. Un investitor italian construieşte un parc pentru a produce energie electrică. În total, investiţiile atrase de mine în Corabia au o valoare de peste 150 milioane euro. Unii dintre investitori au început lucrările, alţii urmează să le înceapă în lunile următoare. Apoi, o investiţie foarte importantă este aducerea conductei de gaze naturale, pe care am demarat-o în anul 2009. Conducta de gaz Turnu Măgurele – Corabia este investiţia Transgaz. În luna decembrie 2011 a fost o licitaţie privind aducerea gazelor în oraş, dar care a fost contestată şi acum am reuşit din nou să facem procedurile pentru această licitaţie, care va avea loc pe 8 mai. Chiar dacă nu voi mai fi primar, investiţia privind aducerea gazelor va fi demarată chiar la mijlocul lunii mai, dacă nu vor exista iar contestaţii. Gazele vor aduce la Corabia şi alţi investitori, cum ar fi o fabrică de fire şi fibre sintetice din Taiwan, alta de procesare a cărnii, şi încă două. Astfel se vor construi două fabrici noi şi vor fi reabilitate alte două vechi, acestea oferind peste o mie de locuri de muncă”, a spus Barbu.

Acesta a precizat că invesţia privind aducerea conductei de gaze s-a derulat cu greutate pentru că au existat multe proceduri de urmat: „Am avut nevoie de un an în care s-au făcut procedurile de exproprieri pentru 1.500 de cetăţeni pe terenurile cărora trece conducta, dar a durat o perioadă lungă şi pentru a primi avizul necesar pentru subtraversarea Oltului. Conducta va porni de la Turnu Măgurele, Islaz, Gârcov până la Corabia, pe aceasta gazul fiind furnizat de Transgaz. De la intrarea în oraş o firmă germană va furniza gazul către populaţie, contractul fiiind semnat anul trecut”.

Două proiecte cu finanţare europeană

Edilul Corabiei a precizat că este mulţumit şi de cele patru proiecte depuse, din care doar două vor primi finanţare europeană nerambursabilă.

„În februarie ne-a venit notificarea de acceptare a cererii de finanţare în valoare de 1,5 milioane euro, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Corabia. Acum câteva zile, am primit aprobarea cererii de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea Cetăţii Sucidava şi introducerea într-un circuit turistic, în valoare de 3,5 milioane euro. Proiectul  prevede construirea unor trasee prin cetate, se va face legătura între cetate şi piciorul podului, se va construi şi un drum acces către cetate, care va face legătura cu DN 54, precum şi modernizarea cetăţii. Mai avem depuse proiecte pentru reabilitarea şcolilor numerele unu şi trei, precum şi pentru trecerea cu bacul pentru turişti Corabia - Baikal, şi sper că cel care va veni după mine să se acupe de acest proiect pentru că se leagă foarte bine de cel privind reabilitarea Cetăţii Sucidava”, a adăugat primarul Corabiei.

„Nimeni nu te roagă
cu bani”
Edilul a adus în atenţie şi câteva lucrări privind îmbunătăţirea infrastructurii, unele demarate, alte aflate doar în stadiul de promisiune.

„Anul trecut am demarat şi investiţia privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare în oraş, în prezent se lucrează în cartierele Celei şi Silişoara, iar în funcţie de fondurile alocate sper ca anul viitor să se finalizeze această investiţie. Apoi 7,2 kilometri de asfaltări au fost prinse în proiectele Ministerului Dezvoltării, dar şi aprobarea pentru canalizare pe toate străzile care nu sunt racordate la sistemul actual. Pentru aceste investiţii, din patru ani de mandat, doi i-am stat pe la Bucureşti, pentru că nu te roagă nimeni cu bani”, a conchis edilul oraşului oltean de la Dunăre.
 

Niciun comentariu: