Locuinţele din blocurile ANL din Slatina, ieftinite

Preţul pe metrul pătrat a fost scăzut cu 37 de euro, conform unei hotărâri a legislativului local, reprezentanţii municipalităţii sperând să-i determine astfel pe chiriaşi să devină proprietari.
Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, modificarea preţului pe metrul pătrat pentru vânzarea unei locuinţe situate în blocurile ANL din Slatina. Astfel, tariful a fost scăzut, de la 448 de euro pe metrul pătrat la 411 euro pe metrul pătrat. Municipalitatea speră ca această scădere a preţurilor să-i determine pe chiriaşi să-şi cumpere locuinţele în care locuiesc. În medie, preţul unui apartament în unul dintre cele trei blocuri ANL din Slatina se ridică undeva la 35.000 de euro. Cu toate acestea, până acum, un singur chiriaş din blocul ANL V5, de pe bulevardul A.I. Cuza, şi-a exprimat în scris dorinţa de a cumpăra apartamentul din blocul de locuinţe pentru tineri.

În Slatina există trei blocuri pentru familiile tinere, construite prin Agenţia Naţională pentru locuinţe: ANL V5, situat pe bulevardul A.I. Cuza; ANL 19, situat pe strada Ecaterina Teodoroiu şi încă un imobil situat pe strada Armoniei nr. 4. Aceste blocuri de locuinţe au trecut, în 2011, printr-o hotărâre de guvern, din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului.

Au crescut chiria pentru a transforma chiriaşii în proprietari


Municipalitatea a luat hotărârea, în urmă cu un an, să crească chiria percepută celor care stau în blocurile ANL, sperând că această măsură îi va determina pe chiriaşi să cumpere locuinţele. În ciuda acestui lucru, se pare că locatarii preferă să plătească o chirie care, în medie, se ridică la 200 de lei decât să facă efortul financiar pentru a-şi cumpăra o locuinţă.

Potrivit legii, contractele de închiriere se încheie pe o perioadă de cinci ani de la data repartizării locuinţei. După expirarea acestei perioade contractuale, prelungirea contractului de închiriere se face pe o perioadă de un an.

Niciun comentariu: