Moisiu, rămas agăţat cu acte-n regulă de Primăria Slatina

Deşi la 21.12. 2009 a fost uns manager general interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, Laurenţiu Moisiu nu a demisionat nici până astăzi de la Primăria Slatina, unde, în perioada 2008 – 2009, a lucrat pe postul de consilier juridic al primarului Darius Vâlcov.
 
Ocuparea postului de consilier juridic al primarului Darius Vâlcov a fost legalizat prin contractul individual de muncă înregistrat sub numărul 2.307 din 8 septembrie 2008. Iniţial, salariul lui Moisiu în Primăria Slatina a fost stabilit la 547 de lei, plus sporul de vechime de 10%. Drepturile salariale s-au ridicat, apoi, prin dispoziţia primarului nr. 3.603/12.11.2008, în urma concursului organizat pentru postul cu pricina, la valoarea de 1.475 lei, plus sporul de vechime. Contractul este valabil şi astăzi, pentru că Moisiu nu a demisionat din acest locşor călduţ atunci când PDL l-a instalat în funcţia de manager la Ambulanţă.

Probabil că atunci omul s-a gândit că este bine să-şi conserve, pentru orice eventualitate, postul de consilier al primarului, astfel că a preferat nu demisia, ci suspendarea relaţiei contractuale cu Primăria Slatina. Nu avea de unde să ştie că într-o zi va fi dat afară din PDL şi nici că la doar câteva luni distanţă Darius Vâlcov va demisiona din partid, pierzând totodată şi calitatea de primar. De altfel, surse politice susţin că, pierzând protecţia lui Vâlcov, Laurenţiu Moisiu încearcă, folosind sigla PP-DD şi pe cei care l-au urmat de la UNPR la Partidul Poporului, o strategie menită să-i asigure rămânerea la conducerea Ambulanţei, ca manager plin.

„Laurenţiu nu candidează pentru fotoliul de primar al Slatinei pentru a câştiga, pentru că ştie şi el, ca şi noi toţi, că nu are nici o şansă în confruntarea cu Darius Vâlcov. El speră însă că Vâlcov îi va cere la un moment dat să nu mai candideze şi să ajungă astfel la o negociere privind rămânerea sa la conducerea Serviciului de Ambulanţă, mai ales că în lunile următoare va fi organizat concursul pentru ocuparea postului de manager. De aceea a pornit războiul declaraţiilor otrăvite împotriva celui care, cândva, i-a dat slujbă în primărie şi, mai apoi, postul bine plătit de la Ambulanţă”, susţin surse din anturajul lui Moisiu.

Până la sperata negociere cu Darius Vâlcov, Laurenţiu Moisiu îşi prelungeşte, lună de lună, concediul medical în care a intrat după ce, în luna august 2011, când a suferit un infarct miocardic, i-a fost montat un stent la inimă. Prelungirea concediului nu se datorează unei stări precare de sănătate, pentru că recuperarea este una foarte bună, ci fricii că va fi înlăturat de la conducerea Serviciul Judeţean de Ambulanţă, spun subordonaţii lui Moisiu. Potrivit acestora, Laurenţiu Moisiu nu uită să dea pe la serviciu două ore zilnic şi să-i asigure pe colegii de muncă de faptul că nu va pleca din instituţie.

Laurenţiu Moisiu a fost exclus din PDL la sfârşitul anului trecut. A trecut apoi la UNPR, formaţiune pe care a părăsit-o la scurtă vreme, pentru ca, luna trecută, să-şi anunţe candidatura la fotoliul de primar al Slatinei din partea PP-DD.

Niciun comentariu: