Halda de gunoi a Slatinei se va închide

Sursă de venit pentru mulţi dintre nevoiaşii municipiului, halda de gunoi a Slatinei, situată la ieşirea din oraş spre Milcov, va fi închisă, după ce a fost dată în administrare Consiliului Judeţean Olt. Sistarea depozitării gunoiului aici este o componentă a realizării Sistemului integrat de management al deşeurilor din judeţ, care va fi realizat de forul judeţean, în comuna Bălteni. În acest sens, consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, darea în administrarea CJ a terenului în suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi.

Rampa de gunoi ar fi trebuit desfiinţată încă din 2007, însă municipalitatea slătineană nu a avut bani nici pentru închiderea ei, care ar costa peste un milion de euro, şi nici pentru modernizare.

Dan Bălăşescu, primarul Slatinei, a ţinut să precizeze că închiderea haldei de gunoi menajer şi stradal din Slatina nu va însemna că slătinenii vor scoate bani mai mulţi din buzunar pentru acest serviciu. Potrivit lui, procedurile de sistare a depozitării gunoiului în această locaţie se vor finaliza odată cu intrarea în funcţiune a Sistemului integrat de management al deşeurilor de la Bălteni.

„Este vorba de demararea unei proceduri. Nu va fi închisă imediat, va dura, pentru că nu se închide aşa brusc. Până la finalizarea tuturor procedurilor sperăm să fie dat în folosinţă depozitul de la Bălteni”, a declarat Bălăşescu.

Niciun comentariu: