Liderii organizaţiei judeţene a PDL Olt şi-au descoperit latura critică faţă de şefii de la Bucureşti, după ce Darius Vâlcov a părăsit partidul.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PDL Olt, Mihai Niţă, prim-vicepreşedintele Daniel Bărbulescu şi secretarul general Dan Bălăşescu şi-au exprimat regretul faţă de decizia lui Vâlcov de a părărsi formaţiunea politică. Cei trei lideri au acuzat conducerea centrală a partidului pentru rezultatul slab ce va fi obţinut pe Slatina, la alegerile locale.

„Am intrat în PDL pentru Darius Vâlcov”

Deputatul Bărbulescu a precizat că va rămâne în PDL, alături de colegii săi Niţă şi Bălăşescu, doar pentru a demonstra liderilor de la centru că au greşit: „Este un moment greu pentru PDL, atât la Olt, cât şi la nivel naţional, pentru că Darius Vâlcov era un reper pentru această formaţiune politică în întregul său, era cel mai bun primar ale acestui partid, ales cu 82%. Mulţi dintre noi, şi vă prezint aici cazurile celor trei de la această masă, am intrat în PDL pentru Darius Vâlcov şi ne este foarte greu să admitem că a renunţat la calitatea de membru al acestui partid, dar viaţa politică a acestui partid trebuie să meargă înainte. Pentru alegerile locale, vom face tot ce ne va sta în putinţă pentru a câştiga un scor mai mare decât media partidului pe ţară, pentru a demonstra că PDL a învăţat ceva din palma primită în urmă cu două zile de la Darius Vâlcov”.

Secretarul Bălăşescu a declarat că apreciază şi respectă decizia lui Vâlcov: „Ceea ce s-a întâmplat este doar un incident de parcurs, care va afecta rezultatele pe Slatina. Ca prieten, îi respect decizia lui Darius. A făcut ce a considerat că este mai bine pentru el şi pentru cetăţenii care în urmă cu opt ani l-au ales primar”.

Noul preşedinte, senatorul Niţă, şi-a făcut curaj să-i critice pe mai-marii partidului: „Darius a făcut acest gest pe bună dreptate. Noi avem curajul să le spunem celor de la Bucureşti unde au greşit, ei au ştiut mereu care sunt nemulţumirile noastre. Probabil că ei au crezut cu Darius nu va face acest gest, că se va descurca el şi fără bani, şi va mai câştiga un mandat, că, uite aşa trece vremea, şi dacă face ceva în oraş, bine, dacă nu, iar bine. Noi nu suntem mulţumiţi de cei care au condus partidul”.

Niciun comentariu: