Doi olteni propusi in Guvernul Ponta

La numai cateva ore de la dezbaterea si votarea motiunii preseditele Traian Basescu l-a desemnat oficial pe presedintele PSD, Victor Ponta premier. Acesta are acum misiunea ca in zilele ce urmeaza sa-si faca guvern. 

In acest context USL face lista unui nou cabinet condus de Victor Ponta. Nume grele, dar si personaje care nu au fost in prim-plan pana acum se afla intre variantele potentialilor ministri. Printre acestia se regasesc si doua nume de politicieni olteni. Senatorul de Olt, Dan Sova ramane unul dintre favoritii pentru preluarea sefiei Ministerului Justitiei. Prieten cu Victor Ponta, Dan Sova a avut o ascensiune rapida si pe linie de partid, fiind ales in fruntea Comisiei de Integritate Morala a PSD. Surse din PSD sustin ca ultimul cuvant la Justitie il va avea Victor Ponta care va dori sa aiba un specialist in fruntea Ministerului. Sova este un jurist cu experienta care ar putea face fati cu brio din postura de ministru.
Un alt nume care s-ar regasi pe lista premierului Ponta este de aceasta data cel al deputatului de Olt din partea PNL-ului, Gigel Stirbu. Acesta intra in carti pentru functia de ministru la Ministerul Culturii. Functia de ministru intr-un asemenea minister nu ar fi ceva nou pentru liberalul Gigel Stirbu. Acesta a fost si in Guvernul format de liberali secretar de stat in Ministerul Culturii. Un lucru foarte benefic pentru judetul nostru. La acea data deputatul liberal s-a implicat in foarte multe proiecte care au ajutat patrimoniile din Olt.
Reamintim ca rezultatul votului la motiunea de cenzura a fost anuntat oficial in plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "impotriva" iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Niciun comentariu: