Directorii olteni renunţă cu greu la şefie pentru primărie

Şefii instituţiilor publice judeţene care vor să intre în cursa pentru primărie trebuie să-şi dea demisia până la sfârşitul lunii aprilie, pentru a se putea înscrie pe liste. Până acum, un singur director oltean şi-a luat inima în dinţi şi a demisionat din funcţie.
Cu două săptămâni înainte de termenul limită până la care se pot înscrie în cursa pentru alegerile locale, şefii instituţiilor publice judeţene care şi-au anunţat intenţia de a candida în diverse localităţi din judeţul Olt pentru funcţia de primar continuă să ţină cu dinţii de scaunul de director. Doar Cătălin Davidescu, cel care ocupa funcţia de director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt, s-a hotărât rapid şi a renunţat la conducere pentru a se pregăti de campanie.

„Mi-am depus demisia, nu mai ocup funcţia de director al Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Olt de vineri, 13 aprilie. Aşa cum am anunţat încă de luna trecută, voi candida la Primăria Scorniceşti din partea Partidului Naţional Liberal”, a precizat acesta.

Cătălin Davidescu era director al AJPIS Olt din martie 2011, după ce anterior ocupase funcţia de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, director coordonator al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială şi director al Casei de Cultură din Scorniceşti, iar în perioada 2008-2010 a fost consilier local. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, în fruntea AJPIS Olt va fi numită de săptămâna aceasta Florenţa Nina Roşianu.

Cîrloganu şi Gheorghe, candidaţi nehotărâţi

Cu toate că păreau hotărâţi să se lupte pentru fotoliul de primar, directorii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Marian Cristinel Cîrloganu, şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, Ştefan Gheorghe, nu s-au încumetat până acum să demisioneze.

„Îmi doresc să candidez pentru Primăria Balş, din partea PDL, dar nu am luat o decizie privind data la care îmi voi prezenta demisia din funcţia de director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt. Ceea ce pot spune cu certitudine este că o voi face în termenul prevăzut de lege”, a declarat directorul Finanţelor Oltene.

Ştefan Gheorghe a devenit director al DGFP Olt în octombrie 2011, a mai condus instituţia în perioada 2009-2010 şi are în spate peste 20 de ani de experienţă în domeniul finanţelor, ocupând de-a lungul timpului diverse funcţii. De cealaltă parte, Marian Cristinel Cîrloganu, cel care anunţa luna trecută că are de gând să candideze ca independent pentru Primăria Slatina, pare să bată în retragere.

„Nu am luat o decizie privind candidatura la Primăria Slatina”, susţine directorul AJOFM Olt.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 1 mai, iar campania electorală începe cu 30 de zile înainte de alegeri, respectiv în 11 mai şi se încheie cu 24 de ore înainte de deschiderea urnelor. Alegerea primarilor va avea loc în 10 iunie, într-un singur tur de scrutin, câştigători fiind candidaţii cu cele mai multe voturi.

Niciun comentariu: