Bărbat salvat dintr-o fosă septică, la Milcov

Pompierii olteni au intervenit în dimineaţa zilei de ieri, la ora 09.20, în satul Milcov Deal al comunei oltene Milcov, a salva un bărbat inconştient, dintr-o fosă septică, nefolosită, cu o adâncime de aproximativ patru metri.
Salvatorii de la Detaşamentul Slatina s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, o autospecială dotată cu accesorii pentru salvare, echipa de căutare-salvare, dar şi paramedicii de pe echipajul SMURD. „Pompierii l-au găsit pe bărbatul de 55 ani, din municipiul Slatina, în fosa septică, inconştient, la nivelul solului, în fosă fiind un miros puternic de diluant”, a spus plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor din judeţ.
Cu ajutorul a două brâuri şi a trei cordiţe de salvare, militarii au reuşit să-l scoată pe slătinean la suprafaţă şi să-l predea echipajului cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi echipajului SMURD Slatina. Pacientul era inconştient, iar după efectuarea procedurilor specifice pacienţilor intoxicaţi şi traumatizaţi acesta şi-a revenit, având momente de agitaţie. Victima a fost urcată în ambulanţă şi, ulterior, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii medicale amănunţite.

Niciun comentariu: