Balş: Un cimitir va fi înfiinţat, iar cele existente, extinse

Locurile de veci reprezintă o problemă importantă în Balş, dat fiind faptul că gradul de ocupare la cimitirele din localitate atinge 96 la sută din capacitatea acestora. În următoarele luni va mai fi înfiinţat un cimitir, iar cele deja existente vor fi extinse, regularizate şi igienizate.
Locuitorii zonelor „Monument” şi „Jiul” vor avea un nou cimitir, care se va situa în spatele căminului de oaspeţi din zona fabricii SMR. Cele două zone nu au avut niciodată un cimitir destinat exclusiv lor, această iniţiativă fiind luată de edilul Mădălin Teodosescu la insistenţele mai multor preoţi din localitatea de pe Olteţ. Cimitirul situat în zona „Teiş” va fi şi el extins, regularizat şi igienizat, urmând să se procedeze la fel şi cu cimitirul Monescu din cealaltă parte a oraşului, dar şi cu cel din Vârtina sau cu cel situat pe strada Gheorghe Vasilescu.

„În câteva luni vom înfiinţa un nou cimitir”


Mădălin Teodosescu, edilul din Balş, este sigur că proiectele ce vizează cimitirele localităţii de pe Olteţ vor fi duse la bun sfârşit. Acesta a purtat mai multe discuţii atât cu reprezentanţii bisericilor din localitate cât şi cu firme constructoare, urmând ca în perioada următoare să fie demarate lucrările.

„Intenţionăm să realizăm un cimitir în spatele căminului de oaspeţi din zona fabricii SMR, cimitir care să fie destinat locuitorilor din zonele Monument-Jiul. Am purtat mai multe discuţii cu preoţii Pârvulescu şi Gabi Atanasiu şi am căzut de comun acord că înfiinţarea unui nou cimitir este cea mai bună soluţie pentru a elimina problema insuficienţei locurilor de veci. Chiar dacă până acum bălşenii din aceste două zone nu au avut un cimitir numai al lor, intenţionez să schimb lucrurile. În câteva luni vom înfiinţa un nou cimitir”, declară Mădălin Teodosescu.

Odată cu înfiinţarea noului cimitir vor fi puse la punct şi cele existente, care sunt ocupate în proporţie de 96 %. În cazul în care gardurile sunt rupte în anumite locuri, acestea vor fi completate.

„Vom aduce o serie de îmbunătăţiri la cimitirele existente, care vor fi extinse, igienizate şi regularizate. De asemenea, intenţionăm să reparăm gardurile acolo unde este nevoie, să le vopsim şi să schimbăm aspectul de învechit acolo unde este cazul. Vrem să punem la punct şi iluminatul din curţile cimitirelor”, mai spune Teodosescu.

„Este extrem de necesară înfiinţarea acestui cimitir”


Preotul paroh Gabriel Atanasiu de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, biserică situată în zona Monumentului Eroilor din Balş căreia îi va deservi cimitirul care va fi înfiinţat, consideră extrem de necesar acest proiect. Potrivit acestuia, un cimitir nou este cel mai important lucru care îi lipseşte acestei zone.

„Având în vedere că avem o biserică nouă, un cimitir nou este exact lucrul de care aveam nevoie. Locurile de veci rămase sunt foarte puţine, fapt pentru care pot spune că este extrem de necesară înfiinţarea acestui cimitir. Am vorbit cu domnul primar şi ne-a asigurat că vom beneficia de acest nou cimitir cât se poate de repede, fapt pentru care-i mulţumesc”, declară preotul.

Niciun comentariu: