Japonezii şi chinezii ar putea investi în Balş

Din punct de vedere al aşezării geografice, Balşul face parte dintre localităţile cu un potenţial agricol foarte ridicat. Din păcate, foarte mulţi agricultori au ales să renunţe la această ocupaţie din cauza lipsei unei protecţii venite din partea guvernului.
La magazinele de la colţ de stradă întâlnim tot mai des mălai unguresc sau făină sârbească. Pentru a valorifica terenurile lăsate de izbelişte, edilul Mădălin Teodosescu a acceptat solicitările unor investitori asiatici care şi-au prezentat interesul de a înfiinţa mai multe ferme agricole în Balş, ferme care vor aduce, conform estimărilor autorităţilor bălşene, 400-500 de noi locuri de muncă.

„Japonezii au venit pentru a vedea terenurile şi s-au arătat interesaţi de zonă”

Mădălin Teodosescu a purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii unei societăţi japoneze care au venit în localitatea de pe Olteţ pentru a vedea terenurile. Potrivit spuselor edilului bălşean, aceştia au fost foarte încântaţi de potenţialul agricol al zonei şi şi-au exprimat interesul să cultive cereale.

„Am discutat cu reprezentanţii acestei societăţi care au venit din Japonia pentru a vedea terenurile din Balş. Japonezii vor să deschidă o serie de ferme de cereale la marginea oraşului, ferme care vor crea 400-500 de noi locuri de muncă în agricultură. Ultima dată când am vorbit cu ei se aflau în tratative cu mai multe persoane din Balş pentru a cumpăra terenurile, urmează să vedem care va fi rezultatul negocierilor”, declară Teodosescu.

Chinezii ar putea da viaţă cinematografului


Dacă actuala clădire a cinematografului din Balş va fi trecută complet în administrarea primăriei, primarul din Balş a găsit deja soluţia pentru a-i reda scopul pentru care a fost construită. Teodosescu a contactat o companie chineză care ar putea aduce şi la Balş aparatură 3D pentru cinematograf. Sunt peste zece ani de când locuitorii urbei de pe Olteţ nu au mai văzut un film la cinematograful din oraşul lor, iar stadiul clădirii în care se derulau cândva filme nu este deloc mulţumitor. Scaunele sunt distruse, uşile la fel, iar scena nu prezintă deloc siguranţă.

„Cinematograful a ajuns în acest stadiu din cauza faptului că a trebuit să aşteptăm din 2004  până acum un an pentru ca reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) să admită că nu pot face nimic cu sala. Vom reuşi să-l scoatem la lumină dacă activul şi pasivul vor fi trecute în administrarea noastră, până când nu ne vor da posesie deplină asupra clădirii nu ne putem apuca de investiţii. Chiar şi aşa, am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii unei companii din China care au fost de acord să aducă tehnologie 3D şi în oraşul nostru. Dacă ne va fi dată clădirea, cu siguranţă ne vom ocupa de amenajarea şi folosirea ei în scop util”, mai spune Teodosescu.

Niciun comentariu: