Vâlcov inspectează curăţenia de primăvară

Campania de curăţenie a străzilor şi spaţiilor verzi din municipiul Slatina au continuat şi în cursul zilei de ieri.
Zonele vizate ieri au Cartierul Minatex  şi Zona S, reabilitate anul trecut, din fonduri europene. Angajaţii de la Salubris şi Rupiah curăţă trotuarele şi carosabilul, apoi spală asfaltul de praful lăsat în urmă. Primarul Vâlcov a vrut să se asigure că angajaţii celor două firme îşi fac bine treaba şi ieri a supravegheat personal lucrările în această zonă. „Pentru acţiunea de curăţenie de astăzi am mobilizat 200 de persoane şi sperăm ca până diseară să finalizăm lucrările”, a declarat Darius Vâlcov, primarul municipiului Slatina. O altă zonă vizată de edil, în cursul zilei de ieri, a fost strada Nicolae Iorga care este un adevărat şantier în lucru. Străzile arată ca de după bombardament.
„Această zonă face parte din cele 13 proiecte de dezvoltare urbană program finanţat de Uniunea Europeană, din care contribuţia municipalităţii fiind de doar 2 % restul provenind din fonduri europene, bani nerambursabili. Termenul de finalizare al lucrărilor este august 2012. Este foarte mult de muncă în această zonă. Străzile arată ca adevărate uliţe, însă vor fi realizate lucrări de asfaltare, betonare, schimbare conducte de canalizate unde este cazul, refacere trotuar, spaţii verzi. Vrem ca şi această zonă să arate ca celelalte deja finalizate, Zona Tunari şi Cartier Minatex, Zona S”, a mai adăugat edilul.
Slătinenii apreciază acţiunea demarată de autorităţi şi speră ca cetăţenii să întreţină ceea ce se face. Pentru curăţenia de primăvară Primăria Slatina nu a alocat fonduri suplimentare, toate lucrările fiind cuprinse în contractele semnate cu firma de curăţenie şi cea de amenajare a spaţiilor verzi.

Niciun comentariu: