Preşedinta Tribunalului Olt are datorii de 75.000 euro

Un bine cunoscut proverb românesc spune că cel care un salariu de bogătaş, acela trebuie să aibă şi cheltuieli mari.
Iar pe deasupra acesta ajunge să se şi mai înglodează în datorii, pentru a putea face nevoilor lor personale. Însă, dacă venitule celor care se împrumută sunt mari la fel de mari trebuie să fie şi datoriile. Iar printre cei care au lefuri babane, iar datoriile sunt la fel de mari, se numără şi majoritatea judecătorilor din România. Mai exact preşedinţii de tribunale. Potrivit unui studiu realizat de site-ul Econtext, cel mai îndatorat judecător din ţară este Mona Lisa Neagoe, preşedintele Tribunalului Bucureşti. Cumulat, datoriile sale se ridică la aproape o jumătate de milion de euro, mai precis la 412.240 euro. Numai la o bancă aceasta are un contract de credit de 400.000 euro, valoare totală a acestuia trebuind să o achite până în anul 2038. Pe a doua poziţie a clasamentului se situează Carmen Preoteasa, preşedinta Tribunalului Dolj, cu o datorie către bănci de 145.750 euro.
Nici judecătoarea Iuliana Dicu, preşedintele Tribunalului Olt nu stă prea bine din punctul de vedere al datoriilor pe care le are. Deşi are un salariu de 8.767 lei, care a situat-o pe locul 25 în topul celor mai bine plătiţi magistraţi realizat de Econtext la începutul lunii decembrie a anului trecut, aceasta are, potrivit aceluiaşi site, datorii de 75.000 euro şi, astfel, se situează pe locul 13 în clasamentul judecătorilor datornici la bănci.
La polul opus al topului, cu cea mai mică datorie, este tot o femeie. Alina Nicoleta Mioc, preşedintele Tribunalul Braşov, are achitat o datorie de aproximativ 8.000 euro.

Niciun comentariu: