Valcov "ameninta"

Primarul Slatinei şi liderul democrat liberalilor olteni a lansat ameninţarea, ieri, în prezenţa prim-vicepreşedintelui PDL, Teodor Baconschi, aflat la Slatina.
Ieri după-amiază, la sediul PDL Olt, după Biroul Permanent Judeţean, Darius Vâlcov, alături de Baconschi, prim-vicepreşedintele PDL, senatorul Mihai Niţă, deputatul Daniel Bărbulescu şi secretarul Dan Bălăşescu, a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a anunţat că problemlele şi doleanţele organizaţiei locale au fost puse pe tapet în prezenţa liderului central.

Primarul Vâlcov a reiterat faptul că nu va candida la Primăria Slatina pentru al treilea mandat, dacă nu se încep demersurile pentru realizarea centurii ocolitoare, însă a lansat ipoteza candidaturii sale la preşedinţia Consiliului Judeţean. Dar datorită faptului că 70% dintre localităţi sunt conduse de pesedişti şi penelişti, are toate şansele să piardă, răzbunându-se astfel pe cei care nu au acordat atenţia cuvenită solicitării sale.

Baconschi va aduce la cunoştinţa liderilor centrali ceva ce ştiau deja

De parcă şefii PDL-ului nu ştiau, Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe, a venit ieri la Slatina, pentru a participa la şedinţa biroului permanent al organizaţiei judeţene, unde să afle care sunt problemele şi doleanţele membrilor, ca mai apoi să le aducă la cunoştinţa celor împuterniciţi să le rezolve.

„Din partea BPN, la şedinţa organizaţiei judeţene, a participat domnul Baconschi. Pe ordinea de zi, ca subiect principal, am avut validarea candidaturilor primarilor în funcţie, acolo unde aceştia şi-au exprimat dorinţa de a mai merge pentru încă un mandat. Din cei 19 primari ai PDL, au fost validaţi 18, pentru că domnul primar de la Drăghiceni şi-a exprimat dorinţa de a nu merge mai departe, dar îl va susţine pe viceprimar, care este tot membru PDL”, a spus Vâlcov, în deschiderea conferinţei.

Printre primarii validaţi de BPJ pentru candidatura la un nou mandat s-a aflat şi Vâlcov. Acesta, însă, este în continuare supărat pe conducerea centrală a partidului, pe care crede că o pedepseşte dacă nu va mai candida la primărie.

„Conform hotărârii Biroului Permanent Judeţean, eu sunt pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean, unde vreau să facem o verificare, dar şi susţinut pentru funcţia de primar. Decizia finală o vom lua împreună. Dacă nu se face centura Slatinei, candidez la Consiliul Judeţean. În cazul în care se demarează ceva în acest sens, candidez la Primăria Slatina”, a spus Vâlcov.

Neputinciosul fost ministru de Externe crede în minuni

Teodor Baconschi a venit la Slatina, ca să constate că PDL Olt este o echipă activă, motivată şi unită, ceea ce, în opinia liderilor de la centru, nu este suficient.

„Am venit pentru a lua pulsul Organizaţiei Judeţene a PDL Olt, am constatat că este o formaţiune activă, motivată şi unită. Validarea tuturor primarilor în funcţie pentru a candida la un nou mandat s-a făcut pe baza unor discuţii deschise, în care s-au exprimat şi anumite nemulţumiri faţă de aşteptările propriului electorat. E o perioadă de criză, UE însăşi nu a închis capitolul crizei economico – financiare, prudenţa şi rigoarea în politicile economice trebuie menţinute. Le voi transmite colegilor din BPN tot ce am aflat aici cu exactitate, cu onestitate, fără a menaja niciun detaliu, chiar şi pe cele mai contondente, şi sunt convins că leadership-ul PDL de la centru va reacţiona corespunzător”, a spus Baconschi.

Acesta crede însă în minuni, precizând, cu două luni înainte de alegeri, că cerinţa pedeliştilor olteni ar putea deveni realitate:
„Nu i-am putut aduce domnului primar vestea bună, demararea investiţiei privind realizarea centurii Slatinei, ştiu că este un punct pe agenda dumnealui. Sper că în curând să se găsească bani pentru a începe această lucrare, pentru că este necesară. Aveţi industrie şi e  nevoie ca oraşul să fie scutit de traficul greu. Acestă decizie aparţine în exclusivitate ministrului Transporturilor, dar sper că vom putea găsi o soluţie”.

Senatorul Niţă, hotărât să demisioneze din PDL

Şi senatorul PDL de Olt Mihai Niţă este pregătit să-şi pedepsească superiorii de la centru prin demisia sa din partid, tot din cauza faptului că nu s-a realizat centura Slatinei.

„Când am candidat pentru funcţia de senator, împreună cu Darius Vâlcov şi Daniel Bărbulescu, am zis că facem o echipă, şi că vom face tot ce trebuie pentru a-i determina pe cei de la centru să înceapă lucrările la această centură, care este extrem de importantă pentru Slatina. Plecând de la ideea că acest oraş contribuie destul de mult la PIB, nu am crezut că putem să fim uitaţi de guvern. De aceea sunt foarte supărat, pentru că noi am promis această investiţie şi am ajuns în situaţia de a spune cetăţenilor că pe cei de la Bucureşti nu i-a interesat. Au preferat să dea drumul la lucrări la centura de la Caracal, pentru că cei care merg cu căruţele pe acolo să nu se lovească între ei. Mai mult, Radu Berceanu nici nu a vrut să audă de drumul expres Slatina - Piteşti. Cred că guvernul îşi va da seama că este necesar ca într-un termen foarte scurt să ia această măsură, să aprobe execuţia acestei centuri. Dacă nu o face, s-ar putea ca eu să-mi dau demisia din PDL”, a spus Niţă.

Niciun comentariu: