Sorin Frunzaverde: "Voi fi candidatul USL la sefia CJ Caras-Severin. Voi deveni vicepresedinte al PNL, asa cum mi s-a propus astazi"

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a confirmat, marti seara, pentru Agerpres, ca va fi candidatul USL pentru sefia CJ, din partea PNL. "Voi fi candidatul USL, din partea PNL, la presedintia CJ Caras-Severin si voi fi membru PNL. Propunerea mi-a fost facuta astazi", a declarat Frunzaverde.
Sorin Frunzaverde a precizat ulterior pentru Mediafax ca va ocupa functia de vicepresedinte al PNL: "Voi candida ca membru PNL pentru presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, din partea USL. Asa cum mi s-a propus astazi, voi deveni vicepresedinte al PNL. Nu poti sa candidezi pentru functia asta fara sa fii membru PNL".

El a spus ca va da detalii miercuri, intr-o conferinta de presa, de la ora 12.00.

Intrebat care au fost motivele plecarii sale din PDL, Sorin Frunzaverde a aratat ca motivele pot fi gasite in declaratia lui din 24 noimebrie 2010.
  • Presa relata, in 24 noiembrie 2010, despre declaratii ale lui Sorin Frunzaverde potrivit carora principala provocare pentru PDL dar, in acelasi timp, pentru opozitie o reprezinta scoaterea Romaniei din "haosul administrativ", din "vrajba politica" si din "statul politienesc".
  • Potrivit Mediafax, el exprima atunci opinia ca PDL trebuie, fiind la guvernare, sa se foloseasca de parghiile pe care le are pentru a scoate tara din aceasta stare.
  • Astfel, spunea Sorin Frunzaverde, ar trebui luate masuri precum inceperea unui dialog politic cu opozitia, care sa permita constituirea unui guvern bazat pe o mai larga majoritate parlamentara si construirea si adoptarea unui buget corect si responsabil din punct de vedere al alocarilor institutionale.
Surse parlamentare au declarat marti pentru HotNews.ro ca Sorin Frunzaverde ar intentiona sa demisioneze din PDL, unde detine functia de prim-vicepresedinte, si negociaza cu PNL.

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca organizatia USL Caras-Severin il va propune si sustine la sefia Consiliului Judetean pe actualul presedinte al CJ, Sorin Frunzaverde.

Rusanu a precizat ulterior pentru TVR Info ca lui Frunzaverde i s-a oferit functia de vicepresedinte in PNL.

Rusanu a declarat de asemenea ca PNL poarta discutii si "cu alti colegi democrat-liberali", dar ca numele acestora vor fi facute publice la "momentul oportun".

"Am stabilit impreuna ca va candida din partea USL pentru presedintia CJ Caras-Severin... astazi am discutat cu dansul aceste lucruri; am discutat incepand cu ora 13.00 pana la ora 15.00; el a spus ca astepta aceasta oferta si ca maine va da o declaratie in acest sens de la CJ, urmand ca ulterior sa discute demisia sa din PDL".

De asemenea, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca Sorin Frunzaverde nu este inca membru al liberalilor, dar ca acesta va candida la alegerile locale din partea USL, la presedintia CJ Caras-Severin. "Tehnic vorbind Sorin Frunzaverde nu s-a inscris in PNL. Am agreat sa candideze la alegerile din 10 iunie din partea PNL, respectiv a USL, la presedintia Consiliului Judetean", a afirmat Mihai Voicu.

Niciun comentariu: