Greva generala in Spania. MAE a emis atentionare de calatorie

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Spania ca joi, 29 martie 2012, este programata o greva generala care va afecta toate domeniile de activitate din aceasta tara, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.
Potrivit MAE, companiile aeriene Iberia, Air Nostrum, Air Europa, compania feroviara RENFE, metroul din Madrid si Barcelona, companiile de transport maritim si auto au anuntat ca vor asigura maxim 30% din traficul normal.

Vor fi afectate, de asemenea, zborurile companiilor aeriene si de transport care tranziteaza sau folosesc servicii locale din Spania. Cel putin 60% din zborurile prevazute de companiile aeriene Iberia si filiala sa, Air Nostrum, vor fi anulate in cursul grevei generale.

Potrivit unui acord privind serviciul minim in transportul aerian incheiat intre principalele doua sindicate, UGT si CCOO, si Ministerul Dezvoltarii, vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsula si 50% din cele cu destinatie sau cu plecare din insulele Canare si Baleare. Acordul prevede, de asemenea, asigurarea a 20-40% din cursele pe rutele internationale.

Compania feroviara RENFE a anuntat ca va asigura 20% din cursele trenurilor de mare viteza (AVE) si 30-35% din cursele trenurilor urbane (Cercanias).

Persoanele care doresc sa calatoreasca, joi, in Spania sunt sfatuite sa contacteze furnizorul de servicii de transport.

Cetatenii romani care locuiesc in Spania sunt sfatuiti sa consulte site-urile companiilor de transport din orasul de resedinta, avand in vedere ca fiecare comunitate autonoma/provincie/oras va fi afectata in mod diferit de greva generala.

MAE ii invita pe cei interesati sa consulte periodic pagina web a institutiei: www.mae.ro, respectiv rubrica Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie, unde se regasesc informatii actualizate cu privire la astfel de situatii.

Niciun comentariu: