Slătinenii sunt ofertaţi de danezi

După germani, a venit rândul danezilor să ofere locuri de muncă pentru lucrători în sere şi în ferme de pomi fructiferi. Astfel prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, Compartimentul Eures, danezii scot la concurs 25 de locuri de muncă pentru stagiari în domeniile menţionate. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, însă, candidaţii sunt următoarele: să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 30 ani şi să fi absolvit liceul agricol sau facultatea cu profil agricol în 2011, doar specializările: Agricultură, Horticultură (nu sunt admise alte specializări).
Există şi unele cerinţe pe care le au angajatorii ca de exemplu cei acre aplică pentru acest job să cunoască limba engleză, să aibă permis de conducere şi experienţa conducerii unui tractor constituie un avantaj, responsabilitate şi flexibilitate în îndeplinirea sarcinilor/a programului de lucru şi motivaţie pentru muncă grea şi noi experienţe. Programul de lucru este de 37 ore pe săptămână, iar orele efectuate în plus sunt plătite extra conform contractului de muncă. Pentru a atrage cât mai mulţi muncitori, danezii oferă şi unele beneficii. Unii angajatori oferă cazare lângă ferme, contracost, alţii oferă ajutor la găsirea cazării în apropierea fermei. Chiria lunară plătită de o persoană: între 200 – 300 Euro.
Muncitorii vor fi remuneraţi cu aproximativ 1260 euro pe lună, din care se scad contribuţia socială, chiria lunară şi impozitul. Persoanele interesate pot trimite CV-urile până la începutul lunii mai la adresa de e-mail jue@workindenmark.dk. La rubrica subiect se va completa: INTERN ROMANIA. Totodată actele solicitate de angajatori sunt: CV Europass, în limba engleză, cu poza inclusă; diploma de bacalaureat şi foaia matricolă (pentru absolvenţii de liceu); diploma de licenţă sau adeverinţă de la facultate, valabilă şi foaia matricolă (pentru absolvenţii de facultate). diplomele şi foile matricole trebuie traduse autorizat în limba engleză şi se trimit scanate. Persoanele interesate (care nu au posibilitatea trimiterii actelor în Danemarca) se pot adresa şi la AJOFM Olt, Compartimentul Eures.

Niciun comentariu: