Caracalul, înghiţit de gunoaie

Cel de-al doilea municipiu al judeţului Olt, fostă capitală a judeţului Romanaţi, este un oraş aflat în stare de avarie.
Acest oraş ce ar trebui să prindă conturul unei urbe europene, se afundă în mizerie. Una, ce te întâmpină la tot pasul, în centru şi pe străzile lăturalnice şi una emanată de autorităţile locale ce refuză să se achite de obligaţiile normale ce ar trebui să existe faţă de cei ce, de voie, de nevoie, plătesc corect impozite şi taxe.
Oraşul de astăzi începe să devină un focar de infecţie, un teritoriu părăsit, în care speranţa la o viaţă civilizată devine o himeră. Imaginea dezolantă a oraşului lasă de dorit încă de la intrare. Pe oriunde mergi, fie pe străzile principale, fie pe cele lăturalnice, mormane de gunoaie te întâmpină la tot pasul. Nepăsare autorităţilor locale este culmea nesimţirii, locuitorii oraşului sunt la culmea răbdării. Dacă pe timpe de iarnă mirosul gunoaielor nu se simte atât de mult, îndată cu încălzirea vremii, acesta va deveni un coşmar pentru cetăţeni, care nu pot să-şi lase deschise geamurile căci mirosul puternic de la maldărele de gunoaie la pătrunde în case.
„Caracalul pute! Nu putem respira. Este un miros insuportabil. Oare când se vor simţi şi cei de la Salubris să  ridice gunoaiele!?”, a declarat revoltat un cetăţean. Şi de această părere sunt toţi locuitorii municipiului. Peste tot vezi numai gunoaie şi oameni făcând slalom printre acestea. „Ce-mi este groapa de gunoi, ce-mi este oraşul Caracal. Sunt la fel. Dacă în centrul oraşului arată aşa, nici nu vreau să mă gândesc cum este la periferie”, a spus alt cetăţean. Imaginea oraşului Caracal este pe de parte a fie cea a unui oraş european oricât ar dori unii să demonstreze acest lucru.
 

Niciun comentariu: