Recursul în dosarul Prina-Diaconu, amânat

Inculpaţii în dosarul de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, cunoscut şi ca Prina-Diaconu, al cărui recurs se judecă la Curtea de Apel Craiova, au cerut amânare pentru angajarea unui avocat.
La primul termen al recursului dosarului de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, care îi are ca inculpaţi pe administratorul public al Slatinei, Minel Prina, pe fostul viceprimar al municipiului, Gabriel Diaconu, şi pe omul de afaceri Nicolae Romaniuc, magistraţii Curţii de Apel Craiova au aprobat amânarea. Inculpaţii au cerut răgaz pentru angajarea unui apărător şi vor apărea din nou în faţa judecătorilor din Bănie, pe 19 aprilie.

După un proces care a durat aproape trei ani, magistraţii Judecătoriei Slatina s-au pronunţat, la sfârşitul anului 2012, în dosarul Prina-Diaconu. Astfel, instanţa a decis ca Minel Prina să fie achitat, considerând că nu sunt întrunite elementele infracţiunii. În schimb, Gabi Diaconu a primit o sentinţă de patru ani de închisoare cu suspendare. Şi Nicolae Romaniuc, un alt inculpat în dosar, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

În plus, cei doi condamnaţi trebuie să mai achite şi suma de 18 mii de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Mai mult, ei trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere: să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, sau să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Niciun comentariu: