Opt ecografe ultramoderne, în dotarea Ambulatoriului Slatina

Ultimul lot de aparatură medicală modernă, pentru care s-a încheiat licitaţia, a ajuns la spitalul judeţean, şi constă în opt ecografe de înaltă performanţă cu aplicaţii în diverse specialităţi.
 
Consiliul Judeţean Olt a obţinut finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Slatina, în cadrul unui proiect finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”. Din valoarea totală a proiectului, de 13,7 milioane lei, aproximativ cinci milioane euro au fost investiţi în reabilitarea clădirii, care a presupus lucrări de reconstrucţie a tuturor celor 26 de cabinete medicale, iar două milioane euro pentru dotarea cu aparatură. Lucrările au constat în tencuieli, zugrăveli, placaje, pardoseli PVC, izolaţii termice, montare tâmplărie, precum şi lucrări de reabilitare a terasei şi s-au finalizat la mijlocul anului trecut.

Aparatură medicală de două milioane lei

La sfârşitul anului trecut, s-au încheiat contractele pentru achiziţionarea aparaturii medicale, în valoare de două milioane euro. Echipamentele medicale au ajuns la Slatina, şi urmează să fie instalate în Ambulatoriu. Aparatura pentru chirurgie are o valoare de 921.150 lei, aparatura pentru sterilizare şi igienă - 251.750 lei, aparatura pentru mici intervenţii - 593.410 lei, aparatura pentru diagnostic - 1.079.505 lei , iar aparatura pentru oftalmologie şi ORL - 2.064.700 lei.

Zilele trecute a sosit şi lotul cel mai scump, acela care conţine aparatura imagistică, în valoare de 2.131.250 lei.

„Lotul conţine opt ecografe de înaltă tehnologie, dintre care două cu aplicaţii în obstetrică şi ginecologie, iar celelalte sunt prevăzute cu aplicaţii în oncologie, chirurgie generală, pediatrie, medicină internă, nefrologie. În cursul acestei luni, echipamentele vor fi instalate, iar personalul tehnic şi cel medical va fi instruit pentru folosirea aparaturii”, ne-a declarat Miruna Ginerică, consilier în cadrul CJ Olt, beneficiarul proiectului.

Licitaţiile pentru celelalte două loturi de aparatură, unul privind dotarea cu echipamente IT şi altul privind achiziţionarea sistemului litotritic, se vor relua, pentru că nu s-a prezentat niciun ofertant.

Niciun comentariu: