Non-stopurile din Balş şi-au pierdut clienţii

Cei care vor să achiziţioneze un produs în timpul nopţii din Balş au decât două magazine la care o pot face: unul se află în zona „Jiul”, iar cel de-al doilea, la Monument. Dintre aceste două magazine cu program non-stop, unul ar putea fi închis în perioada imediat următoare din cauza scăderii serioase a numărului de clienţi după apariţia unui supermarket în localitate, supermarket care vinde produse la preţuri mult mai mici.
 
În oraşul în care nicio farmacie nu are program non-stop, locuitorii acestuia fiind de multe ori nevoiţi să aştepte după o pastilă până la prima oră a dimineţii, unul dintre cele două magazine non-stop ar putea fi închis. Această măsură a fost luată după ce a fost diminuat la minimum numărul angajaţilor în fiecare dintre acestea. În ultima perioadă, foarte multe magazine de cartier au fost închise, în special cele care se situează în zona Monument, în apropierea supermarketului.

„O să închidem unul dintre cele două magazine”

Mihai Cantea, administratorul celor două magazine cu program non-stop din Balş, şi-a exprimat intenţia de a-l închide pe cel din zona „Jiul”. În acest caz, singura posibilitate de a cumpăra un produs alimentar sau de alt fel în timpul nopţii rămâne magazinul din zona Monumentului.

„Cel mai probabil vom închide unul dintre cele două mgazine, din cauza faptului că numărul clienţilor este foarte mic. Nu a fost mereu aşa, înainte de a veni acest supermarket în oraş treburile stăteau cu totul şi cu totul altfel. Acum, oamenilor le convine să cumpere o sticlă de suc cu doi lei sau smântână de proastă calitate, dar la preţuri foarte mici. Nu se mai uită la calitatea produsului, pentru că aşa ne-am păstrat toţi clienţii, dar pentru cei mai mulţi contează fiecare leu”, declară Mihai Cantea.

„Am redus personalul la jumătate în ultima perioadă”

Vânzările scăzute i-au făcut pe patronii mai multor magazine să apeleze la măsuri care au rolul de a păstra, totuşi, afacerea în picioare. Astfel, mulţi patroni au ajuns să vândă ei înşişi la magazine, renunţând la serviciile angajaţilor. Şi în cazul societăţii lui Mihai Cantea, numărul angajaţilor a fost redus la jumătate.

„Înainte aveam trei sau patru angajaţi pe tură, acum mai avem câte unul sau doi. Am fost nevoiţi să reducem numărul personalului din cauza faptului că ieşeam pe pierdere. În urma ultimului inventar am constatat că nu se merită să păstrezi numărul de angajaţi, iar dacă treburile vor merge la fel vom fi nevoiţi să renunţăm la această afacere. Deocamdată, la magazinul de la Monument nu vrem să renunţăm pentru început pentru că este poziţionat într-un vad foarte bun”, mai spune Cantea.

„Sunt oameni care vin noaptea şi din afara oraşului”

Dat fiind faptul că magazinele non-stop din Balş sunt singurele cu acest program din întreaga zonă a oraşului, cei care locuiesc la marginea localităţii sau în comunele alăturate apelează tot la serviciile acestora.

„Avem clienţi pe timpul nopţii, sunt unii care vin din cealaltă parte a oraşului, mulţi vin de la ţară. Cele mai vândute produse pe timpul nopţii sunt cele alimentare şi ţigările. Nu am avut probleme cu cei care au venit la noi noaptea pentru a comanda, nici nu ne este frică să păţim ceva. Unele dintre noi lucrează de şase ani şi nu au fost agresate niciodată de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice”, declară o angajată al unuia dintre cele două magazine.

Niciun comentariu: