Nicio firmă la licitaţia pentru Serviciul de ecarisaj

Spre dezamăgirea reprezentanţilor municipalităţii slătinene, la licitaţia organizată, la începutul lunii, pentru atribuirea serviciului de ecarisaj nu s-a prezentat nicio firmă.
Minel Prina, administratorul public, nu înţelege de ce se întâmplă acest lucru şi crede că nu există firme specializate în acest domeniu.

„Din nefericire, am avut licitaţia în jurul datei de 9 martie, însă nu s-a prezentat nimeni. Nu ştiu de ce nu vine nimeni. Caietul de sarcini nu cred că era aşa de pretenţios, probabil că nu sunt firme specializate pe acest serviciu”, a declarat Prina.

Consilierii locali au aprobat, la sfârşitul anului trecut, încetarea contractului cu firma Olcon Metal SRL, concesionarul serviciului de ecarisaj din Slatina începând cu 31 decembrie 2011.

Olcon Metal a motivat că valoarea serviciilor prestate nu acoperă cheltuielile, ceea ce duce la imposibilitatea îndeplinirii obligaţiilor contractuale la nivelul indicatorilor de performanţă. Un alt motiv pentru reziliere este „lipsa fondurilor şi imposibilitatea suplimentării acestora privind acoperirea contravalorii cheltuielilor cu serviciile prestate la nivelul indicatorilor de performanţă”. De asemenea, odată cu aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, apar noi obligaţii ale administraţiei locale, care nu erau prevăzute în contractul cu Olcon.
Serviciul de ecarisaj a costat primăria 366.000 de lei, în 2011, iar reprezentanţii municipalităţii susţin că suma este cu 10% mai mică decât anul trecut.

Din 2012, câinii fără stăpân din Slatina sunt prinşi de o firmă care este legată de municipalitate printr-un contract de prestări servicii. „Mai avem încă o lună din contractul de prestări de servicii”, a precizat Prina.

Niciun comentariu: