Mehedinţi: Un bărbat care încerca să introducă ilegal în ţară 750 g praf de puşcă, prins la vama Porţile de Fier

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin care încerca să introducă ilegal în ţară 750 de grame de pulbere explozivă a fost prins de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, informează NewsIn.
Pulberea explozivă, fabricată în Serbia, era depozitată în trei cutii de 250 de grame şi era destinată fabricării cartuşelor de vânătoare.
"La controlul de frontieră, C. Marian a declarat poliţistului de frontieră şi lucrătorului vamal că nu deţine bunuri sau obiecte interzise de legea română”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Sectorului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
În urma controlului amănunţit efectuat asupra maşinii cu care circula bărbatul şi a bunurilor deţinute de acesta, au fost descoperite, în bagajele personale, trei cutii cu pulbere pentru cartuşe în greutate de 250 de grame fiecare, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale necesare introducerii lor în România. Bărbatul este cercetat penal pentru deţinere şi transport de expolzivi de uz civil sau articole pirotehnice. Pulberea explozivă a fost ridicată în vederea expertizării.

Niciun comentariu: