Locuri rămase libere la clasa pregătitoare sau clasa I

Mai sunt aproximativ 1.000 de locuri libere în şcolile din judeţul Olt, în urma primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I.
Finalizată la sfârşitul săptămânii trecute, în această etapă au fost înregistraţi şi validaţi aproape 4.000 de copii. Pentru că părinţii nu au respectat criteriile de înscriere la circumscripţii, 220 de cereri au fost invalidate de aplicaţia informatică. Aşadar, părinţii conştiincioşi, care s-au grăbit să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare sau întâi, ştiu acum unde vor învăţa, din toamna aceasta, micuţii lor. Putem spune că şi cei care au aşteptat să rămână locuri libere în şcoli, altele decât cea din circumscripţia la care trebuia să fie înscrişi copiii, au avut parte de mult noroc. Asta, pentru că nu toate unităţile de învăţământ şi-au definitivat clasele.
Chiar dacă nu au existat părinţi care au mers cu dosarul la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, probleme tot au apărut. Spunem lucrul acesta, pentru că există unele şcoli care au început să solicite reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt suplimentarea claselor pe care le au, având în vedere numărul mare de cereri existent la secretariate. În anul şcolar 2012 – 2013, aproape 6.000 de elevi vor păşi pentru prima dată într-o şcoală în clasa pregătitoare sau clasa întâi. Însă, până acum au fost înscrişi doar 1.926 de elevi la clasa pregătitoare şi 2.963 în clasa I.
 

Niciun comentariu: