Jocurile au fost facute: Cu doua zile inainte de inchiderea ofertei Transelectrica, s-au vandut 50% din actiuni

Aproape 50% din actiunile Transelectrica vandute de statul roman au fost deja subscrise de investitori, cu doua zile inainte de incheierea ofertei de la Bursa, anunta Economictimes. Procentul ridicat de subscriere inregistrat pana in acest moment face aproape sigur succesul ofertei in conditiile in care cele mai multe subscrieri erau asteptate oricum sa vina in ultimele zile. In plus, pentru ca tranzactia sa fie considerata incheiata cu succes este nevoie sa fie vandute doar 70% din actiuni, potrivit prospectului de oferta.

Ordine mari de subscriere au venit in special azi dupa ce compania a anuntat ca intentioneaza sa acorde in acest dividende in valoare de 80,6 milioane de lei (18,4 milioane de euro), reprezentand circa 90% din profitul pe anul trecut. Valoarea dividendului pe actiune este de 1,1 lei, ceea ce inseamna un randament de 6,7% raportat la pretul de la Bursa, similar dobanzii adusa de un depozit bancar pe 12 luni. Valoarea totala a dividendelor este de peste noua ori mai mare decat cea de anul trecut, in conditiile in care si profitul Transelectrica a crescut intr-un ritm similar.

Statul a scos la vanzare pe Bursa un pachet de 15% din actiunile Transelectrica, oferta urmand sa se incheie saptamana viitoare, pe 27 martie.

In functie de pretul final la care se vor vinde actiunile Transelectrica, valoarea ofertei este cuprinsa intre 37 – 48 milioane de euro. Guvernul a acceptat sa vanda pachetul de 15% din Transelectrica la un interval de pret cuprins intre 14,9 lei si 19,2 lei pe actiune. La pretul minim, discountul fata de cotatia de la Bursa era de aproape 13%, in ultimele zile acesta reducandu-se sub 8% ca urmare a corectiei generalizate de pe bursa.

Oferta Transelectrica este intermediata de un consortiu format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital (fosta KBC Securities).

Niciun comentariu: