Germanii vor olteni la muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt sprijină persoanele dornice de afirmare în diferite domenii.
În parteneriat cu cei de la Eures, reprezentanţii agenţiei au oferit alte noi şanse de angajare după cum urmează: 70 muncitori necalificaţi în domeniul agricol – cules sparanghel, căpşuni şi 150 locuri de muncă pentru vânzare produselor agricole.
Cei interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă experienţă în agricultură, condiţie fizică bună, să aibă cunoştinţe minime de limba germană (pentru cei care optează să meargă la cules de sparanghel şi căpşuni), însă cei care optează pentru vânzare produse agricole sunt obligaţi să cunoască foarte bine limba germană. Salariul oferit este de 800 euro net/lună iar programul de lucru este de 40-50 ore/ săptămână. Angajarea se face în perioada aprilie-iulie. Totodată AJOFM mai scoate la concurs alte 60 de posturi în următoarele domenii de activitate: bucătar/bucătărese, cameriste, ospătari, ajutor bucătărie, ajutor în gastronomia de sistem (Mc Donald’s, Burger King, KFC, Vapiano, Losteria, etc).
Condiţiile cerute de angajatori sunt mult mai drastice decât în celelalte cazuri. Astfel cei interesaţi trebuiesc să aibă calificare, experienţă în domeniul gastronomic solicitat, cunoştinţe de bază - limba germană pentru personalul auxiliar, limba germană – foarte bine pentru personalul de specialitate; experienţa profesională constituie avantaj. Timpul de lucru este de 40 ore/săptămână cu posibilitatea efectuării orelor suplimentare iar salariul este de 1.200 – 1.500 euro brut/lună pentru personalul auxiliar, 1.500 – 2.000 euro brut/lună pentru personalul de specialitate. Cazarea este asigurată de angajator însă întreţinerea este pe cont propriu. Angajarea se face pe perioada mai – noiembrie.
Persoanele interesate vor depune la sediul AJOFM OLT, compartiment EURES un dosar cu următoarele acte: cerere tip (se completează la sediul agenţiei); copie B.I./C.I. cu valabilitate de minimum 6 luni; CV model EUROPASS în limba română; cazierul judiciar în original care să ateste că persoana nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); copia actului de studii, adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru muncă” şi un dosar cu şină în care se vor ataşa documentele necesare.

Niciun comentariu: