Edilul Darius Vâlcov, în inspecţie prin pieţe

Dacă în urmă cu câţiva ani pieţele din Slatina nu erau într-o stare lăudabilă de funcţionare, acum nimeni nu mai poate spune acest lucru.
Nici chiar cârcotaşii nu mai pot spune că pieţarii îşi vând marfa în condiţii improprii. Asta, datorită faptului că centrele de comercializare pot concura uşor cu unele de nivel european. După ce pieţele au fost concesionate în 2009 de Primăria Slatina, condiţiile de comercializare au crescut în mod vizibil. Hale moderne, închise şi călduroase, mese cu spaţii de depozitare şi multă curăţenie. Aşa a găsit la sfârşitul săptămânii trecute primarul Slatinei, Darius Vâlcov, pieţele din Progresu’ şi Fraţii Buzeşti, acolo unde a fost într-o mică inspecţie.
Comercianţii s-au declarat mulţumiţi de condiţii şi de faptul că nu li s-a mărit chiria pentru mese. În doi ani şi jumătate firma care a concesionat pieţele din oraş a reuşit să le transforme în spaţii comerciale decente. Au dispărut mesele din piaţă, dar şi improvizaţiile pe care le făceau comercianţii pentru a se adăposti de ploaie. Iar cel mai important lucru este că vânzătorii nu trebuie să îşi mai strângă în fiecare seară marfa de pe tarabe. Primarul a vrut să se asigure că vânzătorii sunt mulţumiţi de condiţiile din pieţele Progresul şi Fraţii Buzeşti. Prima dată edilul s-a oprit în Progresul. Vânzătorii sunt mulţumiţi de condiţiile pe care le au acum, în comparaţie cu anii trecuţi.
„Este mult mai bine acum, suntem feriţi de frig şi ploi. Condiţiile sunt foarte bune, iar noi suntem încântaţi că putem să ne vindem marfa aşa cum trebuie. Mulţumim domnule primar pentru tot ceea ce a-ţi făcut pentru noi”, a declarat o comerciantă. La rândul său, edilul s-a arătat încântat de ceea ce a găsit în pieţe. „S-au făcut investiţii serioase, aproximativ 9 miliarde a investit concesionarul numai în Piaţa din Progresu’. Am vrut să văd dacă acestea sunt menţinute şi dacă oamenii sunt mulţumiţi. De asemenea, sunt plăcut surprins să constat că, deşi condiţiile sunt foarte bune şi investiţiile pe măsură, taxele nu s-au majorat, ceea ce este un lucru foarte bun”, a declarat pentru Gazeta Oltului, Darius Vâlcov. Edilul a mers apoi în Piaţa Fraţii Buzeşti, un alt spaţiu în care concesionarul a investit miliarde pentru modernizare.

Niciun comentariu: