Au început să se dea banii

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Olt informează beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la specia bovine şi respective ovine/caprine, pentru anul în curs, că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.
Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, până la efectuarea, de cptre APIA, a plăţii primei pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit legii. Valoarea creditului este de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei. Fondul de Garantare a Creditului Rural – FGCR IFN S.A. garantează până la 50% din valoarea creditelor acordate de Banca. Astfel plata complementară directă pentru ovină/caprină este de 40 lei/cap de animal. Pentru acestea au fost depuse 510 cereri pentru un număr total de 63.222 animale, iar suma aprobată este de 2.532.148 lei.
Până în prezent au fost plătite, fermierilor 50% din sumă. În cazul bovinelor plata complementară pe cap de animal este de 410 lei. Pentru bovine, fermierii au depus 3.420 cereri pentru un număr total de 17.519 animale. Suma aprobată pentru plată este de 7.182.790 lei, din care au fost deja viraţi în cont 50 % dintre aceştia. Urmând ca în perioada următoare să fie virată şi diferenţa.

Niciun comentariu: