Asfaltarea străzilor din Slatina va întârzia

Şoferii slătineni vor continua să dea în gropile de pe străzile din oraş, reprezentanţii municipalităţii anunţând că asfaltarea va întârzia din cauza birocraţiei de la atribuirea lucrărilor.
 
Minel Prina, administratorul public al Slatinei, a anunţat că, în prima jumătate a acestui an, vor fi asfaltate 10 străzi din municipiu. Cu toate acestea, edilul spune că lucrările ar putea fi întârziate din cauza greutăţii cu care se face atribuirea lucrărilor de execuţie. Autoritatea Naţională Pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), organismul care verifică fiecare licitaţie, este, potrivit lui Prina, principalul vinovat pentru întârzierea asfaltărilor.

„Vă spun cu amărăciune că se va întârzia cu siguranţă pentru că sunt foarte multe documentaţii, foarte multe licitaţii la ANRMAP în verificare. Aceasta este legislaţia, aceasta este procedura. N-avem cum să publicăm şi să scoatem la licitaţie, dacă nu respectăm legea. Eu sper, totuşi, ca în mai să putem să asfaltăm bulevardul A.I. Cuza, P.S. Aurelian, Mănăstirii, Plevnei, Eugen Ionescu, parcarea de pe strada Cireaşov, strada Piteşti”, a declarat Prina.

City-managerul a adăugat că un alt motiv pentru întârzierea lucrărilor de asfaltare este şi faptul că bugetul local a fost votat foarte târziu.

„Din cauza faptului că bugetul de stat a fost votat foarte târziu şi noi suntem a treia speţă care votează bugetul, acest lucru a dus la întârzierea demarării achiziţiei de lucrări de asfaltări. Am mai fost încurcaţi de faptul că ne punem mari speranţe în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi, din câte am înţeles, pe 25 martie ar fi licitaţia. Sper să se ţină şi sper să se demareze lucrările pentru asfaltarea străzilor”, a declarat Prina.

El a precizat că municipalitatea a alocat 12 milioane de lei pentru asfaltări. În prezent, există 10 studii de fezabilitate, 10 străzi urmând să fie lansate în execuţie în anul acesta, după ce vor fi verificate de ANRMAP.

Niciun comentariu: