Slatina blocata sub nameti

Autorităţile slătinene par să fi fost luate prin surprindere de zăpada abundentă care s-a abătut asupra municipiului, duminică noapte şi în ziua de luni.
Neaua căzută peste gheaţa formată din căderile anterioare de zăpadă a dat mari bătăi de cap şoferilor care s-au aventurat pe drumurile Slatinei. Utilajele de deszăpezire au fost scumpe la privire şi a atunci când, în sfârşit, şi-au făcut apariţia, au acţionat doar pe străzile principale.

Cei mai afectaţi de ineficienţa autorităţilor în lupta cu cantităţile mari de zăpadă sunt lucrătorii de pe taximetre care, indiferent de vreme, trebuie să ajungă la clientul care i-a solicitat. Ei sunt cei care ştiu pe ce străzi se poate circula şi unde, sigur, rămâi înzăpezit. Nea Costel e taximetrist de ani buni, dar spune că de mult timp nu a mai văzut o expunere a incapabilităţii ca în dimineaţa zilei de luni.

„E jale! N-au băgat nimic, nesimţiţii! Au intrat o dată, de dimineaţă, pe bulevard, dar rămânem blocaţi printre blocuri. Am avut vreo doi colegi care n-au mai putut să iasă cu clientul. Noi n-am intra că ştim ce e pe străzile mici, dar comanda e comandă”, spune nea Costel.

Dacă străzile n-au fost desfundate cum trebuie, de trotuare şi de staţiile de autobuz nici n-ar mai trebui să vorbim, deşi autorităţile le recomandă slătinenilor să folosească mijloacele de transport în comun, în dauna autoturismelor proprii. Dacă în unele staţii de autobuz zăpada este înaltă cât jumătate din refugiu, în altele este bătătorită de călători. În schimb, o altă aventură este mersul pe trotuar, zăpada tocată generând adevărate probe de echilibristică pentru trecători.

Străzile dintre blocuri, lăsate la coadă

Mihaela Stana, şefa Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat, spune că pe străzile secundare se va interveni odată cu scăderea în intensitate a ninsorii.

„Se circulă. Pe străzile dintre blocuri s-a intervenit până a început ninsoarea asta puternică. Iar acum sunt străzile principale, pantele, accesul la spital, Salvare, ISU, Jandarmerie sau spre cartierul Cireaşov. Acţionăm acum pe străzile de rangul I şi II, iar în momentul în care se scade din intensitatea zăpezii, vom intra şi pe celelalte artere”, a precizat ea.

Cum Slatina, ca şi restul judeţului Olt, se află sub Cod Portocaliu de ninsori până marţi dimineaţă, la ora 14.00, este de înţeles când se va interveni prin cartiere. Mai mult, după această avertizare urmează o avertizare de Cod Galben de ninsori.

Mihaela Stana s-a plâns şi de autoturismele care nu sunt parcate cum trebuie, utilajele fiind împiedicate să facă o deszăpezire cum trebuie.

„Problema este cu maşinile parcate aiurea. Ne încurcă în deszăpezire. Sunt parcate aiurea şi niciun utilaj nu se apropie de maşină pentru că riscă să alunece cu lama. În momentul acesta sunt vreo 18 utilaje numai pentru deszăpezire, adică fără tractoare şi cele care cară antiderapantul”, a declarat, luni după-amiaza, şefa DADPP.

Niciun comentariu: