Anghel nu vrea să dea salariile cadrelor didactice

Încăpăţânarea primarului Gheorghe Anghel de a nu convoca şedinţe ordinare de mai bine de un şi jumătate, nu numai că a aruncat Caracalul în haos, dar va lăsa şi cadrele didactice fără salarii.
Primarul Caracalului, Gheorghe Anghel, nu a mai convocat o şedinţă ordinară de Consiliu Local din luna octombrie a anului 2010, deşi legea prevede ca aceste şedinţe să se convoace lunar. Primarul refuză să convoace şedinţe ordinare, pentru că nu vrea să pună în aplicare a hotărâre judecătorească prin care se dispune excluderea a cinci consilieri locali ai PSD, aceştia fiind acoliţii edilului. Din cauza orgoliului, locuitorii Caracalului nu au avut decât de pierdut în ultima perioadă, iar cadrele didactice vor rămâne fără salarii luna aceasta şi, probabil, şi în lunile următoare.

Consilierii PSD nu mai tolerează şantajul primarului

Ieri, pe 13 februarie, primarul Gheorghe Anghel i-a convocat pe consilierii locali într-o şedinţă extraordinară de îndată, pe data de 14 februarie, aşa cum procedează de un an şi jumătate. În cadrul acestei şedinţe, primarul doreşte să supună la vot bugetul local, pentru că, pe data de 15 februarie, administraţia locală trebuie să vireze salariile cadrelor didactice, ceea ce nu se va întâmpla, deoarece majoritatea consilierilor locali nu vor participa la şedinţă, fiindcă s-au săturat de atitudinea iresponsabilă a lui Anghel.

„Consilierii locali ai PSD Caracal, din cadrul Consiliului Local al Municipiului Caracal, nu vor mai participa la şedinţele extraordinare ale Consiliului Local Caracal, convocate de primarul Gheorghe Anghel, în şedinţe de îndată, ci vor participa numai la şedinţele ordinare ale Consiliului Local Caracal. Informăm cetăţenii că primarul îşi urmăreşte numai interesul personal sau de grup, neconvocând şedinţe ordinare din luna octombrie 2010. Singurul motiv pentru care primarul nu convoacă Consiliul Local în şedinţă ordinară îl constituie schimbarea consilierilor Valerică Ionescu, Dănuţ Ghiţă, Georgeta Mincă, Eugenia Oprea şi Sebastian Pavel, refuzând cu obstinaţie aplicarea prevederilor Legii 215/2001, Legii 393/2004 şi a hotărârii definitive şi irevocabile a Tribunalului Olt, privind schimbarea celor cinci consilieri, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local al Municipiului Caracal”, este poziţia Organizaţiei PSD Caracal, menţionată într-un comunicat de presă, semnat de preşedintele Eduard Ciocăzanu.

„Anghel se foloseşte de profesori şi de cetăţeni”

Dacă bugetul local nu va fi aprobat de către consilieri, cadrele didactice nu vor primi salariile, doar fiindcă Anghel nu vrea să convoace şedinţă ordinară. Mai mult, anul trecut, primarul s-a folosit de cadrele didactice, pentru a constrânge legislativul local să voteze bugetul în şedinţă extraordinară convocată de îndată.

„Şi anul trecut, s-au întâmplat aceleaşi lucruri pe care primarul vrea să le pună în scenă şi acum. Ne-a convocat tot în şedinţă de îndată, şi ca să pună presiune pe noi, a minţit profesorii că nu vrem să le dăm salariile, oamenii au ieşit în stradă, şi am fost constrânşi să-l votăm. Bineînţeles că hotărârea a fost întoarsă de prefect, s-au făcut modificările de rigoare, şi apoi am votat din nou bugetul într-o altă şedinţă de îndată. Anul acesta nu se va mai întâmpla aşa, pentru că primarul umblă cu şantajul şi cu minciuna pe la profesori, spunându-le că noi nu vrem să votăm bugetul. Domnul primar încearcă să fugă şi de data aceasta, ca să nu pună în aplicare hotărârea judecătorească referitoare la excluderea celor cinci consilieri. Se foloseşte de profesori şi de cetăţeni, spunând că nu vor consilierii să se întrunească, ceea ce nu e adevărat, pentru că şedinţă ordinară doar primarul poate să convoace. Voi fi prezent la şedinţa de mâine (n.r. astăzi, 14 februarie), dar nu voi participa la dezbateri”, ne-a declarat Ion Bondrescu, consilier local PSD Caracal.

Alături de acesta, în configuraţia CL Caracal, PSD mai are cinci consilieri, pentru care partidul a cerut excluderea, dar de care Anghel ţine cu dinţii şi pentru care aruncă un întreg oraş în haos.

„Vrea să arunce vina pe consilierii PDL”

Consilierii PDL nu vor participa la şedinţă, pentru că, în opinia preşedintelui organizaţiei caracalene, Nicu Vladu, nu are rost.

„Primarul Anghel vrea să arunce vina pe consilierii PDL, spunând că aceştia nu vor să voteze bugetul şi să dea salariile la profesori. Este o mare minciună, pentru că noi am spus clar că nu vom mai participa decât la şedinţe ordinare. Şi ca să vedeţi că minciuna nu are margini, chiar şi fără votul celor şapte consilieri PDL, din cei 19, Anghel ar fi avut majoritatea simplă, şi ar fi putut trece bugetul, dar nu are, pentru că nu vrea să cedeze. A avut timp 45 de zile să convoace şedinţă ordinară, dar nu a făcut-o, a sunat azi consilierii, să-i convoace mâine în şedinţă de îndată. Vă spun sincer, nu ai cu cine să discuţi, m-am întâlnit cu dânsul şi i-am spus să lase deoparte orgoliile, să convoace şedinţă ordinară, şi mi-a spus că nu vrea. Se foloseşte de profesori, şi, în general, de caracaleni, pentru a ieşi în evidenţă, dar lumea trebuie să înţeleagă clar că ordonator de credite este primarul. Nu înţeleg ce vrea, nu comunică, joacă la limită”, ne-a declarat Vladu.

Caracalul, aruncat în haos

Fiindcă Anghel nu a vrut să respecte prevederile legale, fiindcă şi-a pus orgoliul mai presus de interesele comunităţii, fiindcă nu a colaborat cu legislativul local, va trebui să dea socoteală în faţa cadrelor didactice, care nu-şi vor primi salariile, fiindcă bugetul nu va fi votat mâine nici pe cei patru consilieri PNG, care la ultima şedinţă de îndată, au avertizat că nu vor mai participa decât la şedinţe ordinare. Mai mult, unul dintre cei doi consilieri liberali a demisionat, dar secretarul nu a înştiinţat Consiliul Local.

Edilul va trebui să le explice dascălilor cum a pus orgoliul în faţa drepturilor lor salariale, primite de la Ministerul Educaţiei, prin intermediul primăriei. Mai mult, de un an jumate, cetăţenii sunt privaţi de reducere la plata taxelor şi impozitelor, plătesc gigacaloria de trei ori mai scumpă, au căldură când vrea primarul, şi privesc cum oraşul se degradează din cauza încăpăţânării celui căruia i-au oferit încă o dată încrederea. 

Niciun comentariu: