Circulaţie cu dificultate pe drumurile din judeţ

Şi de această dată, zăpada a creat probleme pe mai multe drumuri din judeţ. Dacă ieri dimineaţă se circula în condiţii de iarnă peste tot, ieri după-amiază unele drumuri erau închise, se circula cu dificultate sau pe un singur sens. Din informaţiile centralizate de Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, la ora 15.00, se acţiona pe toate drumurile europene, naţionale şi judeţene, care străbat judeţul, pe acestea fiind împrăştiate sute de tone de material antiderapant. Drumurile judeţene pe care la acea oră traficul era paralizat din cauza ninsorii abundente care s-a aşternut pe carosabil erau în număr de peste 20.
Drumurile închise pentru deszăpezire erau DJ 546 C Potcoava – Perieţi, DJ 653 Stoicăneşti – Radomireşti – Călineşti, DJ 703 Tufeni – limită cu judeţul Teleorman şi DJ 546 B Potcoava – Movileni. Drumurile cu circulaţie pe un singur sens erau DJ 546 A Brebeni – Schitu, DJ 546 E Oporelu – Albeşti, DJ 643 Voineasa – Dobrun – Fălcoiu, DJ 644 A Morunglav – limită judeţul Vîlcea, DJ 546 A Stoicăneşti – Văleni, DJ 679 Văleni – Mihăieşti, DJ 642 A Rotunda – Băbiciu şi DJ 542 Caracal – Valea Soarelului. La aceeaşi oră, drumurile pe care se circula cu restricţii erau DJ 641 Caracal – Cezieni, DJ 642 A Rotunda – Băbiciu – DJ 641 Caracal – Cezieni (circulaţie pe un singur sens, restricţionat autovehicule peste 7,5 tone şi microbuzelor de transport persoane), DJ 546 Sprîncenata - Drăgăneşti-Olt – Slatina, DJ 543 Corabia – Izbiceni, DJ 544 Brastavăţu – Ianca, DJ 604 Cilieni – Obîrşia, DN 65 – E 574 Balş – Coloneşti, DN 54 Caracal – Corabia – Turnu Măgurele, DN 54 A Corabia – Ianca, DN 64 Caracal – Grădinari şi DN 6 – E 70 Drăghiceni – Mihăeşti.
Pe o parte din aceste drumuri circulaţia se desfăşura pe un singur sens, însă pe toate traficul autovehiculelor peste 7,5 tone şi microbuzelor de transport persoane era restricţionat. Tot la ora 15.00, nu erau localităţi nealimentate cu energie electrică. La aceeaşi oră nu erau localităţi nealimentate cu energie electrică.

Înzăpeziţi în comuna Spineni
Aşa cum s-a întâmplat şi zilele trecute, cele mai mari probleme sunt în partea de nord a judeţului, unde stratul de zăpadă depus a depăşit limita maximă de 30 centimetri prognozată de codul portocaliu de ninsori. De aceea, autorităţile locale din zonă facă faţă cu greu situaţiei. Însă, se acţionează permanent pentru a nu lăsa ca stratul de zăpadă de pe carosabil să nu mai crească. O situaţie mai dificilă a fost semnalată ieri, în jurul prânzului, în comuna olteană Spineni. Aici, cinci autovehicule, printre care şi un microbuz de călători, au rămas înzăpezite. Primarul Ion Din a fost cel care a acţionat prompt cu ajutorul unui buldoexcavator cu lamă în faţă şi situaţia a revenit la normal, undeva în jurul orei 13.00.
„La hotarul cu Tătulești, am avut cinci maşini înzăpezite. Este şi un microbuz care venea de la Piteşti, cu călători, care se ducea către Poboru. Am acţionat acolo cu un tractor şi am reuşit să-i scoatem într-un timp scurt. Era vorba de aproximativ zece persoane rămase înzăpezite. Pe arterele din comună am un tractor echipat cu plug, de la un italian care are pământ luat în arendă la noi. Aici, reuşim să facem faţă, însă dezastru este pe drumul judeţean. Ninge încontinuu, iar stratul de zăpadă care se depune este din ce în ce mai mare. Este greu, dar facem faţă. Nu lăsăm pe nimeni înzăpezit, chiar dacă în unele sate mai îndepărtate, cum sunt Cuza Vodă Deal, Cuza Vodă Vale, Davideşti Vale, Davideşti Deal, Profa Vale şi Optăşani am avut ceva probleme. Aici, trăiesc vreo 120 de suflete. Însă, am reuşit să ajungem la ei, chiar şi distribuitorul de pâine”, a spus primarul Ion Din. Acesta, 24 de ore din 24 se află în teren, pentru a se asigura că localitatea Spineni nu va fi blocată de nămeţi.

Centru de colectare alimente, înfiinţat la Slatina
În ceea ce priveşte procedura pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite, în ultimele 24 de ore, au fost identificate şi cazate 19 persoane fără adăpost din Slatina la Clubul Pensionarilor şi Căminul de Bătrâni, din localitate, şi două persoane din Caracal, care au fost duse la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal din localitate.
De asemenea, au fost transportate şi internate 47 de persoane care necesită dializă. În urma şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slatina, s-a luat hotărârea înfiinţării, începând de ieri, la Clubul Pensionarilor de pe strada Victoriei, a unui centru de colectare de alimente pentru bătrânii şi familiile nevoiaşe din localitate, care nu se pot deplasa. Activitatea este coordonată de Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei municipiului Slatina, urmând ca alimentele colectate să fie distribuite de pompierii olteni.

Niciun comentariu: