Sediul Concis, aproape să devină bloc de locuinţe sociale

Fostul sediu al societăţii Concis a fost trecut în domeniul public al municipiului Slatina, acesta fiind primul pas pentru construirea în locul acestui imobil a 48 de locuinţe sociale.
Municipalitatea a făcut deja primii paşi pentru demararea construirii unui nou imobil de locuinţe sociale. Este vorba de 48 de garsoniere care vor apărea în locul fostului sediu al societăţii Concis, pe strada Constructorului din Slatina. Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, trecerea imobilului şi terenului aferent în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului Slatina, aici urmând să fie mutată o bună parte din locatarii blocului G6.

„Practic, vor fi mutaţi acolo cei din G6 care sunt bun platnici”, a precizat viceprimarul Slatinei, Ana Anghel.

Clădirea Concis a fost achiziţionată de primărie, la sfârşitul anului trecut, în schimbul a 865.760 de lei, imobilul construit din cărămidă fiind compus din parter şi patru etaje.

Reprezentanţii municipalităţii au arătat că nevoia construirii de locuinţe sociale este dată de numărul mare al solicitanţilor, peste 450 de dosare fiind înregistrate la Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat.

„Pentru repartizarea locuinţelor sociale de către autoritatea administraţiei publice locale persoanelor îndreptăţite, este necesară constituirea unui fond de locuinţe sociale, măsura fiind impusă de numeroasele solicitări adresate instituţiei”, se arată în expunerea de motive a hotărârii de Consiliu Local pentru achiziţionarea imobilului de la Concis.

În momentul de faţă, în Slatina există două blocuri de locuinţe sociale, având un număr de 189 de garsoniere: blocul G6, situat pe strada Aleea Castanilor, şi blocul 25, situat pe strada Crişan nr. 25.

Blocul G6 va fi demolat

Blocul de locuinţe sociale G6, situat pe strada Aleea Castanilor din Slatina, va fi demolat anul viitor de municipalitate. Potrivit primarului Darius Vâlcov, pe acel amplasament va fi construit un parc, locatarii buni platnici ai imobilului urmând să fie mutaţi într-o altă locaţie. Cu toate acestea, încă nu s-a stabilit ce se va construi în locul acestui imobil, iar edilii vor ca această decizie să o ia chiar cetăţenii care locuiesc în acea zonă.

„Vrem să demolăm blocul G6 şi să realizăm în zona respectivă un parc. Vom face un sondaj şi vom vedea ce vor şi cetăţenii. Nu mai corespunde nici din punct de vedere al siguranţei şi acesta este de fapt principalul motiv”, a declarat Minel Prina, administratorul public al Slatinei.

Niciun comentariu: