Parlamentarii de Olt salută plecarea lui Boc

După primul-ministru, toţi miniştri cabinetului şi-au prezentat demisia. Premierul Boc le-a transmis liderilor din Coaliţie că se retrage de la conducerea Executivului, în condiţiile în care se află în tensiune cu tot mai mulţi democrat-liberali. „Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului, pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâta suferinţă”, a fost declaraţia lui Emil Boc. În locul său, Traian Băsescu, preşedintele României, l-a numit premier interimar pe Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei. Demisia prim-ministrului Emil Boc a fost salutată de majoritatea parlamentarilor de Olt.
Din discuţiile purtate cu senatorii şi deputaţii din judeţ, aceştia ne-au declarat că demisia premierului Boc este la comandă, venită de la iniţiativa preşedintelui Băsescu, care prin acest gest mai speră să-şi salveze imaginea. Referitor la acest subiect, redăm mai jos declaraţiile fiecăruia dintre parlamentarii intervievaţi de noi.
Deputatul PSD de Olt, Florin Iordache: „Este un pas normal pe care l-a făcut, este la presiunea străzii, este o demitere la comanda preşedintelui. În aceste condiţii este un lucru firesc. Preşedintele a considerat acest gest ca o apărare a imaginii sale. În legătură cu viitorul Guvern vrem alegeri anticipate indiferent  de propunerile pentru viitorul premier care sper să nu treacă de Parlament. Nu vom vota, vrem să avem un Guvern deschis  şi care să aibă sprijinul poporului”.
Deputatul PNL de Olt, Gigel Ştirbu: „Este încheierea celei mai negre perioade a vieţii politice după 89, a celui mai corupt mandat. Este primul pas spre alegeri anticipate. De aici vor rezulta celelalte două propuneri care sperăm să nu treacă. Încă odată cred că şi-a încheiat mandatul cel mai corupt Guvern după ’89”.
Deputatul PSD de Olt, Marin Bobeş: „Era previzibilă demisia. Demisia a fost la iniţiativa preşedintelui. Viitorul guvern va fi tot politic”.
Deputatul PSD de Olt, Nicolae Stan: „Dacă mai stătea o săptămână, cel mult două, îl scoteau cu parul din Guvern. Să se facă alegeri anticipate în mai ar fi super pentru toţi. Viitorul guvern va fi politic. Premierul să fie tehnocrat. Până la hotărârea unui nou premier, Cătălin Predoiu va fi interimar până la alegeri”.
Senatorul de Olt, Dan Şova: „Nu avem nimic de comentat. Vom avea alegeri anticipate”.
Senatorul PDL de Olt, Mihai Niţă: „A făcut acest gest în urma nemulţumirii poporului, colegilor din partid dar şi a unor parlamentari, situaţia fiind foarte grea. Şi cred că până la urmă era nevoie de un nou suflu şi cei care vin să aducă acel suflu. Viitorul Guvern o să fie apolitic, însă eu personal nu sunt de acord, tot politic ar trebui să fie, totuşi aşa cred că o să se întâmple. Se va forma un Guvern din oameni politici care au mai fost la guvernare”.
Contactat telefonic, deputatul PDL de Olt, Daniel Bărbulescu  nu a putut răspunde, acesta luând parte la şedinţa ordinară de la Bucureşti, condusă de marii partidului din care fac parte. Nici deputatul UNPR de Olt, Valeriu Steriu, nu a putut fi contactat telefonic.

Niciun comentariu: