Protestele anti ACTA continuă

Semnarea tratatului ACTA de către preşedintele ţării a împărţit ţara în două tabere.
Însă opozanţii cer public ratificarea acestui document. Cu privire al acest subiect, zeci de tineri slătineni au protestat în acest week-end. Deşi nu se află la prima manifestare de acest gen, slătinenii se declară nemulţumiţi de măsurile pe care se impun odată cu aprobarea acestui act. Astfel, slătinenii s-au adunat pe Esplanada Oltul, scandând lozinci ani „ACTA”.
Protestul a durat aproximativ două ore. „După ce că ni s-a călcat şi dreptul la intimitate, prin interceptarea convorbirilor telefonice, acum nu mai avem, dreptul să mai folosim calculatorul. Nu mai suntem în epoca de piatră în care se folosea maşina de scris, acum fără Internet nu poţi să te descurci. Suntem în secolul vitezei, iar IT-ul are un rol foarte important în viaţa noastră. Luarea şi acestui drept este mult prea mult pentru noi. Ceea ce face Traian Băsescu se numeşte abuz de putere. Nu suntem marionetele lui! Avem dreptul la replică!”, au declarat protestatarii.
Prin mişcările opozante, slătinenii vor să-l convingă pe Băsescu să ratifice documentul. Un exemplu îl reprezintă Cehia şi Polonia, care deja au început să dea înapoi. Deja România a început să demareze acţiunea de ratificare, însă nu pot fi demarate acţiunile până când nu va analizat de Curtea Europeană de Justiţie.

Niciun comentariu: