Evaluarea psihologică a preşcolarilor, continuă până miercuri

100 de preşcolari, ai căror părinţi au solicitat înscrierea lor în clasa pregătitoare sau în clasa I, au fost evaluaţi psihologic, între 20 – 23 februarie 2012, iar în primele trei zile ale acestei săptămâni vor mai fi evaluaţi alţi 273.
Vorbim de 40 preşcolari de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu” Caracal, 30 de la Şcoala „Virgil Mazilescu” Corabia, 92 de la „Petre Pandrea” Balş, iar în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt urmează a fi evaluaţi psihologic 111 preşcolari. „În judeţul Olt au existat şi situaţii, puţine la număr, în care rezultatul evaluării psihomatice nu a permis înscrierea conform solicitării părintelui. 12 la număr. În nouă cazuri s-a recomandat înscrierea în învăţământul preşcolar, în grupa mare, iar în trei cazuri, în care solicitarea părintelui era pentru clasa întâi, s-a recomandat înscrierea la clasa pregătitoare”, ne-a declarat profesorul psiholog Lucia Drăghicean, directorul CJRAE din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.
În aceste cazuri, copiii au obţinut un procentaj sub 75% din cauza unor carenţe în achiziţiile individuale dobândite pe parcursul preşcolarităţii sau a unor afecţiuni psihofizice. Evaluarea psihosomatică va continua până pe 29 februarie, iar astăzi urmează a se afişa şi circumscripţiile finale la şcoli şi pe site-ul IŞJ Olt, pentru ca părinţii să poată şti unde să-şi înscrie copiii, respectiv la clasa pregătitoare sau la clasa I.

Niciun comentariu: