Peste 2.100 de pensionari olteni aşteaptă biletele de tratament

Pensionarii din judeţul Olt, la fel ca cei din întreaga ţară, mai au de aşteptat până când vor putea să intre în posesia unui bilet de tratament. Cererile oltenilor au ajuns la peste 2.100, dar oferta va putea fi aflată cel mai devreme la mijlocul lunii martie.
Directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt a explicat ieri, în cadrul şedinţei de dialog civic de la Prefectură, care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii unui bilet de tratament, subliniind totodată că repartizarea biletelor pentru 2012 va întârzia.

„În anul 2011, Casa Judeţeană de Pensii Olt a primit un număr de 3.247 bilete de tratament balnear din care a valorificat un număr de 3.241 bilete. Deocamdată nu avem informaţii prea multe în legătură cu biletele de tratament pentru acest an, am primit numai un comunicat de la Casa Naţională de Pensii Publice în care se specifică faptul că vor fi repartizate 53.000 bilete pe ţară, urmând ca cel mai probabil luna viitoare să aflăm şi numărul acestora pentru judeţul Olt. De la sfârşitul anului 2011 şi până la această dată, la CJP Olt s-au înregistrat un număr aproximativ de 2.100 cereri”, a precizat Silvia Drăghici, directorul CJP Olt.

Valea Oltului, în continuare în topul preferinţelor


Cu toate că oferta a fost în ultimii ani extrem de variată ca număr de locaţii, pensionarii olteni continuă să solicite bilete de tratament pentru staţiunile de pe Valea Oltului.

„Noi avem bilete pentru mai multe locaţii, pentru Covasna, Amara, Băile Felix, dar cea mai mare parte a cererilor sunt pentru staţiunile de pe Valea Oltului, în lunile iulie şi august. Pensionarii olteni s-au obişnuit să meargă numai la Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, doar pentru că sunt mai aproape, neţinând cont de afecţiunile de care suferă. Solicitanţii pot opta pentru trei staţiuni şi trebuie să ştie că noi le oferim bilet ţinând cont de bolile acestora”, a declarat Silvia Drăghici.

Niciun comentariu: