Cat ne costa dezapezirea

Reprezentanţii municipalităţii aşteaptă factura în urma acţiunii de ridicare a zăpezii de pe mai multe artere din Slatina.
Edilii se aşteaptă să plătească în jur de trei miliarde de lei vechi, considerând că preţul este uriaş, dar acţiunea necesară. A fost ridicată zăpada de pe aproximativ 16 străzi.

„Aştept şi eu cu nerăbdare situaţia de plată. Sper să nu depăşească trei miliarde. Să ştiţi că, într-adevăr, costă extraordinar de mult, dar depinde şi de cine o gestionează. S-a ridicat zăpada pe bulevardul A.I. Cuza, pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Drăgăneşti, Primăverii, Păcii, Trandafirilor, Victoriei, Teiului, Elena Doamna, Toamnei, Înfrăţirii, Unirii, Cuza Vodă, Plevnei, Mănăstirii, o porţiune a străzii Arcului”, a precizat city-managerul Minel Prina.

El a precizat că utilajele care au fost folosite la acţiunea de mutare a zăpezii au fost închiriate de firma Salubris, cea care se ocupă de deszăpezire: „Prin contractul de concesiune, prin delegarea de gestiune a salubrizării, este prevăzut şi acest capitol-deszăpezirea. Ceea ce vreau să vă spun este că, spre deosebire de foarte multe municipalităţi şi foarte multe autorităţi contractante, în Slatina, din 2004, nu se percepe tarif de staţionare, ceea ce ar mări foarte mult costul unei deszăpeziri”.

Pentru mutarea zăpezii, municipalitatea a apelat la utilajul de ridicare a maşinilor al firmei Imobiliare Consloc.

„Trebuie ţinut cont şi de faptul că deszăpezirea din oraş nu se compară cu ceea ce se face în afara oraşelor. În oraş este mult mai anevoios pentru că traficul este mult mai aglomerat, maşinile sunt foarte multe şi necesită mai mult efort. Acolo unde am intervenit, am avut în permanenţă maşina de ridicat de la Imobiliare Consloc”, a mai spus Prina.
Prina, nemulţumit de deszăpezirea făcută de Consloc

Modul în care locurile de parcare din Slatina au fost deszăpezite de firma Imobiliare Consloc, administratorul acestui serviciu, l-a nemulţumit pe city-managerul Prina. El a precizat că a trebuit să-i oblige să-şi închirieze utilaje de deszăpezire.

„Nu mi-a plăcut cum a fost făcută deszăpezirea de către cei de la Imobiliare Consloc. Ei au intervenit, iniţial, pe locurile rezervate. I-am obligat să-şi închirieze utilaje şi aşa au intervenit şi pe zone de pe A.I. Cuza, acolo unde sunt parcările cu plată, şi la parcările din jurul Magazinului Oltul. S-au trezit, la un moment dat. Ei trebuie să deszăpezească toate parcările ocazionale cu plată, dar trebuie să intervină şi în cele curente”, a declarat Minel Prina.

Niciun comentariu: